Google lanceert AI-chatbot Bard speciaal voor tieners in Nederland en België

Google lanceert AI-chatbot Bard speciaal voor tieners in Nederland en België

Uncategorized

Google heeft aangekondigd dat de AI-chatbot Bard nu ook beschikbaar is voor tieners tussen de zestien en achttien jaar in Nederland en België. Voorheen moesten gebruikers meerderjarig zijn om gebruik te kunnen maken van de AI-chatbot van het bedrijf.

Bard is ontworpen om tieners te helpen bij het vinden van betrouwbare informatie en het beantwoorden van hun vragen. Bij het starten van de Bard-app krijgen tieners een korte introductievideo te zien waarin wordt uitgelegd waar Bard voor bedoeld is. Daarnaast benadrukt Google het belang van het verifiëren van de feiten die Bard noemt. Tieners worden aangemoedigd om zelf controle te hebben over hun eigen account om Bard te kunnen gebruiken.

In de Benelux moeten tieners minimaal zestien jaar oud zijn om toegang te krijgen tot Bard. In sommige andere landen is de minimumleeftijd lager, aldus Google. Het is waarschijnlijk dat Google heeft gewacht met de lancering van Bard in Europa om te voldoen aan Europese wetgeving. Het bedrijf vermeldt nu ook dat menselijke reviewers mogelijk toegang hebben tot de gesprekken met de chatbot, om de kwaliteit en veiligheid van de dienst te waarborgen.

Met Bard biedt Google tieners een nieuwe manier om betrouwbare informatie te vinden en vragen te stellen. Door middel van geavanceerde AI-technologie kan Bard snel en accuraat antwoorden geven op een breed scala aan onderwerpen. Tieners kunnen nu gemakkelijk informatie opzoeken en verifiëren met behulp van deze chatbot.

FAQ:

Q: Wat is Bard?
A: Bard is een AI-chatbot van Google speciaal ontworpen voor tieners tussen de zestien en achttien jaar.

Q: Waarom is Bard alleen beschikbaar voor tieners in Nederland en België?
A: Google heeft Bard in eerste instantie uitgebracht in andere landen en later pas in Europa, waarschijnlijk om te voldoen aan Europese wetgeving.

Q: Hoe oud moet je zijn om Bard te kunnen gebruiken in de Benelux?
A: In de Benelux moeten tieners minimaal zestien jaar oud zijn om toegang te krijgen tot Bard.

Q: Kunnen menselijke reviewers toegang krijgen tot de gesprekken met Bard?
A: Ja, Google vermeldt dat menselijke reviewers mogelijk toegang hebben tot de gesprekken met de chatbot om de kwaliteit en veiligheid van de dienst te waarborgen.