Epic Games lanceert eigen betaalsysteem in Fortnite voor iOS

Epic Games lanceert eigen betaalsysteem in Fortnite voor iOS

Uncategorized

Epic Games heeft aangekondigd dat het zijn eigen betaalsysteem zal introduceren in Fortnite voor iOS. Deze beslissing komt voort uit de voortdurende juridische strijd tussen Epic Games en Apple over de macht en controle van het App Store-platform.

Het nieuwe betaalsysteem van Epic Games stelt spelers in staat om direct binnen de Fortnite-app aankopen te doen, zonder het gebruik van de standaard in-app aankoopmethode van Apple. Dit betekent dat spelers de optie hebben om hun aankopen te doen via het nieuwe systeem van Epic Games, waarbij het bedrijf zelf de verwerking van betalingen afhandelt. Hierdoor omzeilt Epic Games de commissie van 30 procent die Apple vraagt voor in-app aankopen.

Deze stap is een volgende zet in de langlopende strijd tussen Epic Games en Apple. In 2020 verbrak Epic Games de App Store-regels door een eigen betaalsysteem te introduceren in Fortnite voor iOS. Dit leidde tot een onmiddellijke verwijdering van Fortnite uit de App Store en uiteindelijk tot de rechtszaak tussen beide bedrijven.

FAQs

Wat is het nieuwe betaalsysteem van Epic Games?
Het nieuwe betaalsysteem van Epic Games stelt spelers in staat om direct binnen de Fortnite-app aankopen te doen, zonder het gebruik van de standaard in-app aankoopmethode van Apple.

Waarom heeft Epic Games besloten om een eigen betaalsysteem te introduceren?
Epic Games wil hiermee de commissie van 30 procent die Apple vraagt voor in-app aankopen omzeilen en meer controle krijgen over de financiële aspecten van Fortnite.

Wat is de voortdurende juridische strijd tussen Epic Games en Apple?
De juridische strijd tussen Epic Games en Apple draait om de macht en controle van het App Store-platform. Epic Games is van mening dat Apple te veel controle heeft over de app-markt en de financiële aspecten van apps.

Wat is er gebeurd nadat Epic Games zijn eigen betaalsysteem introduceerde in Fortnite voor iOS?
Na de introductie van het eigen betaalsysteem werd Fortnite uit de App Store verwijderd door Apple. Dit leidde tot een rechtszaak tussen Epic Games en Apple, die nog steeds gaande is.

Bron: [Voeg hier de URL van de bron toe]