Samsung wil AI-model Gauss lokaal gebruiken op Galaxy S24-telefoons

Samsung wil AI-model Gauss lokaal gebruiken op Galaxy S24-telefoons

Uncategorized

Samsung heeft plannen om zijn eigen AI-model Gauss deels lokaal te laten draaien op de Galaxy S24-telefoons. Terwijl veel AI-diensten momenteel afhankelijk zijn van servers en een internetverbinding, wil Samsung met Gauss een deel van de AI-functionaliteit direct op de telefoons zelf laten plaatsvinden.

Gauss is onlangs aangekondigd door Samsung en volgens Korea Times is het doel om het AI-model te gebruiken voor het genereren van afbeeldingen of concepten van e-mails op de Galaxy S24-telefoons. Ook de digitale assistent Bixby zal gebruikmaken van generatieve AI om beter de context van commando’s te begrijpen.

Deze stap lijkt logisch gezien de mogelijkheden van de Snapdragon 8 Gen 3, waarmee de Galaxy S24-modellen naar verwachting zullen worden uitgerust. Qualcomm heeft benadrukt dat deze system-on-a-chip in staat is om taalmodellen met miljarden parameters lokaal te verwerken. Een ander deel van de Galaxy S24-modellen zal hoogstwaarschijnlijk gebruikmaken van Samsung’s eigen Exynos-soc, waarbij de fabrikant de mogelijkheid heeft om deze aan te passen aan de vereisten van het AI-model.

AI speelt een steeds grotere rol bij de softwarefuncties van telefoons. Google heeft dit onderstreept met zijn Pixel 8-telefoons, die in staat zijn om onder andere audiosporen van elkaar te scheiden en objecten in foto’s te verplaatsen. Sommige AI-functies van Google werken momenteel op servers en vereisen een internetverbinding. Het is nog onbekend of Samsung op een vergelijkbare manier zijn AI-functies zal opsplitsen.

FAQ

Wat is Gauss?

Gauss is een AI-model ontwikkeld door Samsung. Het model wordt ingezet voor het genereren van afbeeldingen of concepten van e-mails en zal deels lokaal worden gebruikt op de Galaxy S24-telefoons.

Welke functies zal Bixby krijgen met behulp van generatieve AI?

Bixby, de digitale assistent van Samsung, zal gebruikmaken van generatieve AI om beter de context van commando’s te begrijpen.

Hoe zal Samsung de AI-functies verdelen over de Galaxy S24-modellen?

Een deel van de Galaxy S24-modellen zal naar verwachting worden uitgerust met de Snapdragon 8 Gen 3, terwijl een ander deel hoogstwaarschijnlijk de eigen Exynos-soc van Samsung zal hebben. Het is nog onduidelijk hoe Samsung de AI-functionaliteit over deze verschillende modellen zal verdelen.