Nvidia kondigt plannen aan voor nieuwe RTX 4080 Super-videokaarten

Nvidia kondigt plannen aan voor nieuwe RTX 4080 Super-videokaarten

Uncategorized

Nvidia heeft onlangs bekendgemaakt dat ze van plan zijn om de nieuwe RTX 4080 Super-videokaarten te introduceren tijdens de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas. Hoewel het bedrijf nog geen officiële reactie heeft gegeven op deze aankondiging, komt het nieuws vanuit betrouwbare bronnen.

Volgens geruchtenleaker kopite7kimi, die bekendstaat om het delen van nauwkeurige details over Nvidia-productaankondigingen, zal Nvidia geen stand hebben op de CES. In plaats daarvan zou het bedrijf afzonderlijke persvoorstellingen willen houden in de nabijheid van de beurs om daar hun aankondigingen te doen. Deze strategie kan het bedrijf helpen om meer aandacht te trekken en de producten op een meer gepaste manier te presenteren.

De nieuwe RTX 4080 Super-videokaart zal naar verwachting dezelfde AD103-chip hebben als de reguliere RTX 4080. Het verschil zal echter liggen in het aantal CUDA-cores dat de Super-variant zal hebben. Hoewel er nog geen definitieve bevestiging is van het exacte aantal cores, wordt er gespeculeerd dat de Super-variant een significant hoger aantal zal hebben, wat resulteert in verbeterde prestaties en grafische mogelijkheden.

Daarnaast gaan er geruchten dat Nvidia ook van plan is om een RTX 4070 Super-videokaart uit te brengen, hoewel er op dit moment nog geen verdere details over bekend zijn.

De CES, die plaatsvindt van 9 tot en met 12 januari 2024, zal een belangrijk evenement zijn waar technologische bedrijven zoals Nvidia hun nieuwste innovaties kunnen presenteren. Het is een boeiende tijd voor gamers en technologie-enthousiastelingen, aangezien ze kunnen uitkijken naar krachtigere videokaarten en verbeterde visuele ervaringen.

FAQ:

1. Wat is de Consumer Electronic Show?
De Consumer Electronic Show (CES) is een jaarlijks evenement waar technologiebedrijven hun nieuwste producten en innovaties presenteren. Het trekt verschillende bezoekers, waaronder journalisten, consumenten en bedrijfsleiders.

2. Wat zijn CUDA-cores?
CUDA-cores zijn specifieke rekenkernen die worden gebruikt in Nvidia-videokaarten. Ze spelen een cruciale rol bij het verwerken van grafische berekeningen en het leveren van hoge prestaties bij gaming en andere veeleisende grafische toepassingen.

Bron: VideoCardz (https://www.videocardz.com/)