Apple streeft naar een ambitieuze update met iOS 18

Apple streeft naar een ambitieuze update met iOS 18

Uncategorized

Apple heeft plannen om van iOS 18 de meest ‘ambitieuze update in jaren’ te maken. Deze aankondiging komt nadat Bloomberg eerder deze week meldde dat de ontwikkeling van nieuwe functies voor iOS 18 tijdelijk gepauzeerd is om bugs op te lossen. Hoewel sommigen wellicht denken dat dit betekent dat iOS 18 slechts kleine verbeteringen zal bevatten, blijkt uit interne bronnen dat Apple grote ambities heeft voor deze software-update.

Volgens Mark Gurman van Bloomberg, is Apple intern bezig geweest met het plannen en ontwikkelen van “belangrijke nieuwe functies en designs” voor iOS 18. Daarnaast zal de update ook aanzienlijke verbeteringen bevatten op het gebied van prestaties en beveiliging. Na enkele jaren van bescheiden updates, belooft Apple met iOS 18 een baanbrekende update te leveren.

Hoewel de details nog schaars zijn, meldde Bloomberg eerder dat Apple werkt aan veel nieuwe functies voor Siri en kunstmatige intelligentie. Ondanks de tijdelijke pauze in de ontwikkeling van iOS 18-functies, zal dit geen invloed hebben op de uiteindelijke release. In het ergste geval kan het betekenen dat Apple “iets minder tijd heeft aan het einde van de ontwikkelingscyclus om last-minute fouten op te lossen”, aldus Gurman.

Apple zal tijdens de WWDC 2024-conferentie zeven maanden later een eerste glimp van de functies van iOS 18 onthullen. Hierdoor heeft het bedrijf nog voldoende tijd om aan de verdere ontwikkeling van deze functies te werken voordat de officiële release negen maanden later plaatsvindt.

Veelgestelde vragen over iOS 18

  • Wat is iOS 18?
  • iOS 18 is een grote software-update voor de Apple iOS-besturingssysteem, met nieuwe functies, designs en verbeteringen op het gebied van prestaties en beveiliging.

  • Wanneer wordt iOS 18 uitgebracht?
  • De officiële release van iOS 18 zal naar verwachting plaatsvinden negen maanden na de WWDC 2024-conferentie.

  • Welke functies kan ik verwachten met iOS 18?
  • Hoewel de specifieke functies nog niet bekend zijn, zijn er berichten dat Apple werkt aan nieuwe functies voor Siri en kunstmatige intelligentie.

  • Zal iOS 18 bugfixes bevatten?
  • Ja, ondanks de tijdelijke pauze in de ontwikkeling om aan bugs te werken, zal iOS 18 ook bugfixes bevatten.

Bron: Bloomberg.