Xbox-baas Phil Spencer heeft interesse in overname van Nintendo en andere bedrijven

Xbox-baas Phil Spencer heeft interesse in overname van Nintendo en andere bedrijven

Uncategorized

Xbox-baas Phil Spencer heeft in een rechtszaakdocument onthuld dat hij interesse heeft in de overname van Nintendo, naast eerdere verlangens om SEGA, Square Enix, Valve en het Warner Bros. netwerk van gamestudio’s over te nemen. In een per ongeluk openbaar gemaakte e-mail sprak Spencer enthousiast over het kopen van ‘het huis van Mario’, waarbij hij aangaf dat dit een carrièremoment zou zijn dat zijn loopbaan zou definiëren.

Spencer voerde gesprekken met de leiding van Nintendo over een nauwere samenwerking en gelooft dat een Amerikaans bedrijf de beste kans heeft op een overname. Hij noemde echter ook enkele blokkades, waaronder het feit dat Nintendo momenteel geen interesse heeft in verkopen vanwege hun solide financiële positie. Spencer gaf aan dat een overname op korte termijn moeilijk zou zijn en dat hij het als een langetermijnstrategie ziet.

Naast Nintendo noemde Spencer ook Valve als een mogelijk overnamekandidaat, maar er is geen concrete vooruitgang geboekt op dat gebied. In plaats daarvan heeft Microsoft succesvol gesprekken gevoerd en de overnames voltooid van Warner Bros. Interactive en ZeniMax.

De onthulde documenten in de rechtszaak tonen ook plannen voor toekomstige Xbox-modellen en Bethesda’s releaseschema. Microsoft wordt geconfronteerd met een grote en impactvolle lek in de geschiedenis van Xbox.

Hoewel Spencer zijn droom om Nintendo over te nemen nog niet heeft weten te realiseren, lijkt het erop dat hij blijft inzetten op de lange termijn. Het is duidelijk dat hij gelooft dat Nintendo uiteindelijk zal erkennen dat hun toekomst niet alleen afhankelijk is van hun eigen hardware.

Opmerking: Dit artikel is een herschrijving van het originele artikel om te voldoen aan de gevraagde vereisten. De oorspronkelijke auteur en broninformatie zijn verwijderd.