Xbox-baas Phil Spencer bespreekt mogelijkheid van overname Nintendo met Microsoft-topman

Xbox-baas Phil Spencer bespreekt mogelijkheid van overname Nintendo met Microsoft-topman

Uncategorized

In recent gelekte documenten uit de rechtszaak tussen de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en Microsoft komt een opmerkelijke e-mail naar voren. In deze e-mail heeft Xbox-baas Phil Spencer een gesprek met Microsoft-topman Takashi Numoto over de mogelijkheid van een overname van Nintendo.

De e-mail, genaamd “Random Thought”, dateert van 6 augustus 2020. Spencer oppert voorzichtig dat Nintendo mogelijk openstaat voor benadering, vanwege de recente aankoop van een aanzienlijk aantal Nintendo-aandelen door het investeringsbedrijf ValueAct, goede vrienden van Microsoft.

Spencer beschouwt Nintendo als “THE prime asset” die ze zouden kunnen verwerven. Hij onthult dat hij al meerdere gesprekken heeft gevoerd met Nintendo over een nauwere samenwerking en dat Microsoft wellicht in de beste positie verkeert wat betreft Amerikaanse bedrijven.

Naast Nintendo wordt er ook gesproken over interesse in Valve en diverse studio’s die onder Warner Bros. Interactive vallen. Ook wordt ZeniMax genoemd, de uitgever die Microsoft ongeveer een jaar later overnam voor zo’n 7,5 miljard dollar.

Spencer benadrukt dat de overname van Nintendo een mijlpaal in zijn carrière zou zijn en dat hij gelooft dat het beide bedrijven ten goede zou komen. Hij erkent echter ook dat geduld vereist is en dat een vijandige overname op korte termijn absoluut niet de juiste zet zou zijn.