Nintendo kondigt remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door aan voor Nintendo Switch

Nintendo kondigt remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door aan voor Nintendo Switch

Uncategorized

Nintendo heeft aangekondigd dat er een remake komt van Paper Mario: The Thousand-Year Door. Deze RPG werd oorspronkelijk uitgebracht in 2004 voor de GameCube en zal twintig jaar later beschikbaar komen voor de Nintendo Switch.

Tijdens de Direct-presentatie heeft Nintendo nog geen specifieke releasedatum genoemd, maar ze hebben bevestigd dat de remake van The Thousand-Year Door volgend jaar zal verschijnen. De Switch-versie van de RPG zal ‘verbeterde graphics’ bevatten, maar behoudt het originele verhaal en gameplay. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat het spel uit papieren uitsnedes van Mario-personages en bevat het onder andere platformactie en turn-based gevechten op een podium.

Deze remake van The Thousand-Year Door volgt op een eerdere remake van Super Mario RPG, die in november zal worden uitgebracht. De Paper Mario-serie is een spirituele opvolger van Super Mario RPG. Nintendo heeft de eerste Paper Mario-game al eerder uitgebracht voor de Nintendo 64, die nu ook speelbaar is op de Nintendo Switch dankzij het Switch Online + Expansion Pack-abonnement. Met dit abonnement kunnen spelers verschillende N64-games spelen op de nieuwste console van Nintendo.

Fans van de Paper Mario-serie en RPG-liefhebbers kunnen uitkijken naar de release van deze remake op de Nintendo Switch in de nabije toekomst.