Achtergrondverwijdering nu beschikbaar in Paint op Windows 11

Achtergrondverwijdering nu beschikbaar in Paint op Windows 11

Uncategorized

De nieuwste Canary- of Dev-build van Windows 11 bevat een handige functie: de mogelijkheid om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen. Dit betekent dat gebruikers geen geavanceerde bewerkingssoftware zoals Photoshop nodig hebben om dit te doen.

Met behulp van de achtergrondverwijderingstool kan Paint zelf een object of voorgrond detecteren op het canvas. Alles wat zich rondom dit object bevindt, wordt automatisch witgeverfd. Het is echter nog niet mogelijk om een andere achtergrond toe te voegen, zoals transparantie of meerdere lagen.

Het is nog niet bekend wanneer deze functie voor alle Windows 11-gebruikers beschikbaar zal zijn. Desalniettemin lijkt Paint nog lang niet te verdwijnen, in tegenstelling tot WordPad.

De toevoeging van deze functie maakt het bewerken van afbeeldingen veel gemakkelijker en toegankelijker voor gebruikers. Ze kunnen nu in Paint de achtergrond van een afbeelding verwijderen zonder een aparte bewerkingssoftware te hoeven gebruiken.

Met Windows 11 worden er steeds meer nieuwe functies en verbeteringen geïntroduceerd om de gebruikservaring te optimaliseren. Het is mogelijk dat er in de toekomst nog meer handige tools worden toegevoegd aan Paint om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen.

Al met al is de achtergrondverwijderingstool in Paint een geweldige toevoeging voor Windows 11-gebruikers die regelmatig afbeeldingen bewerken. Het stelt hen in staat om snel en eenvoudig de achtergrond van een afbeelding te verwijderen en zo professioneel ogende resultaten te behalen.