Apple Inc.: Een overzicht van het bedrijf

Apple Inc.: Een overzicht van het bedrijf

Uncategorized

Apple Inc. is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, vervaardigen en verkopen van computerhardware en muziekdragers. Het bedrijf genereert inkomsten uit verschillende product- en dienstenfamilies.

Het grootste deel van de netto-omzet van Apple komt uit de verkoop van telefoonproducten, met name de iPhone, wat goed is voor 52,1% van de inkomsten. Daarnaast maakt het bedrijf ook randapparatuur, zoals schermen, opslagsystemen, printers, videocamera’s, geheugenkaarten, servers en schakelaars, verantwoordelijk voor 10,5% van de netto-omzet.

Apple produceert ook computers, zoals de MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac mini, Mac Pro en Xserve. Deze categorie draagt ​​bij aan 10,2% van de inkomsten. Verder biedt het bedrijf muziekondersteuning met producten zoals de iPod en iPad, evenals bijbehorende accessoires, wat 7,4% van de omzet vertegenwoordigt.

Naast deze producten en diensten, genereert Apple ook inkomsten uit andere activiteiten, zoals software, onderhoudsservice en internettoegangsservices. Deze categorie draagt ​​bij aan 19,8% van de netto-omzet.

Wat betreft de geografische verdeling van de netto-omzet, komt 43% uit Amerika, 18,8% uit China/Hongkong/Taiwan, 6,6% uit Japan, 7,5% uit Azië/Pacific en 24,1% uit Europa/India/Midden-Oosten/Afrika.

Apple Inc. blijft een toonaangevend bedrijf in de technologie-industrie en is wereldwijd bekend om zijn innovatieve producten.