Frankrijk krijgt toestemming van de EU om subsidies te verstrekken voor de bouw van een batterijfabriek voor elektrische voertuigen in Dunkirk

Frankrijk krijgt toestemming van de EU om subsidies te verstrekken voor de bouw van een batterijfabriek voor elektrische voertuigen in Dunkirk

Uncategorized

Frankrijk heeft aangekondigd dat het EU-autorisatie heeft ontvangen om 1,5 miljard euro aan subsidies te verstrekken aan ProLogium uit Taiwan voor de bouw van zijn eerste fabriek voor elektrische voertuigbatterijen in Europa. Dit project zal naar verwachting een totale investering van 5,2 miljard euro aantrekken en heeft als doel om in 2026 te beginnen met de productie van vaste-stof elektrische batterijen.

De nieuwe fabriek zal naar verwachting directe werkgelegenheid bieden aan 3.000 personen en nog eens 12.000 banen in de regio ondersteunen. Het Franse ministerie van Economie prijst de investering als een bewijs van het succes van hun batterijstrategie en benadrukt dat er technologisch geavanceerde batterijen zullen worden geproduceerd.

Deze initiatief sluit aan bij het doel van Frankrijk om jaarlijks twee miljoen elektrische voertuigen te produceren tegen 2030. Bovendien streeft Europa als geheel ernaar om de binnenlandse productie van batterijen voor elektrische voertuigen te verbeteren. Naast de ProLogium-fabriek zijn er plannen om nog drie fabrieken voor elektrische voertuigbatterijen te bouwen in de noordelijke regio van Frankrijk.

Dit is een belangrijke stap in het verminderen van de afhankelijkheid van geïmporteerde batterijen en het versterken van de elektrische voertuigindustrie in Frankrijk en Europa.