OneDrive albums nemen vanaf 16 oktober meer ruimte in beslag

OneDrive albums nemen vanaf 16 oktober meer ruimte in beslag

Uncategorized

Wie zijn foto’s op OneDrive in albums wil ordenen, zal merken dat die meer ruimte gaan innemen. Vanaf 16 oktober worden albums op OneDrive geen snelkoppelingen meer, maar kopieën van de foto’s. Dit betekent dat foto’s die gebruikers in OneDrive-albums plaatsen, dubbel zoveel ruimte zullen innemen.

Deze verandering heeft als gevolg dat gebruikers mogelijk een opslagtekort kunnen ervaren, vooral voor degenen die OneDrive ook gebruiken voor e-mailbijlagen.

Als compensatie biedt Microsoft zijn gebruikers een jaar lang extra opslagruimte aan, maar de exacte hoeveelheid is nog niet bekendgemaakt. Gebruikers krijgen zo de gelegenheid om hun bestanden op te ruimen en onnodig grote bestanden te verwijderen. Het is namelijk mogelijk dat foto’s in meerdere albums voorkomen en daardoor twee, drie keer of zelfs meer opslagruimte innemen.

Het is nog niet duidelijk hoe Microsoft in het vernieuwde systeem omgaat met het verwijderen van een foto. Waarschijnlijk blijft de kopie van het bestand in het album staan, zelfs als de losse foto wordt verwijderd.

Deze verandering lijkt een vreemde keuze van Microsoft, omdat het extra kosten met zich meebrengt om de opslagruimte voor elke foto te verdubbelen. Eerder heeft Microsoft al zijn Unlimited-optie voor opslag laten vallen. Het is mogelijk dat Microsoft meer Microsoft 365-abonnementen wil verkopen, inclusief OneDrive-opslag.