Gerucht: Foto van vermeende AMD Phoenix 2-apu opgedoken

Gerucht: Foto van vermeende AMD Phoenix 2-apu opgedoken

Uncategorized

Er is een foto opgedoken van wat mogelijk een AMD Phoenix 2-apu zou kunnen zijn. Volgens X/Twitter-gebruikers zou deze nieuwe AMD-apu een hybride chipontwerp hebben, wat eerder ook al in geruchten werd gesuggereerd.

Op de foto, die op X/Twitter is geplaatst, zijn naar verluidt twee “normale” Zen 4-rekenkernen te zien, samen met vier efficiëntere Zen 4c-kernen. Deze efficiëntere kernen zijn geoptimaliseerd met een lagere kloksnelheid, minder energieverbruik en een kleinere omvang.

AMD heeft in juli van dit jaar bevestigd dat er een nieuwe Phoenix-apu met zes kernen in ontwikkeling is, maar het bedrijf heeft toen nog niet gemeld dat het om een hybride-architectuur gaat. Eerder waren al gelekte documenten van AMD waarin de nieuwe Phoenix-apu’s werden genoemd, wat erop wees dat de chipset zowel “normale” als “efficiëntere” kernen zou hebben.

Als de Phoenix 2-apu daadwerkelijk een hybride architectuur heeft, volgt AMD het pad van concurrent Intel. Intel introduceerde in 2021 zijn Alder Lake-chips, die ook beschikken over zowel “normale” als “efficiëntere” kernen.