Final Fantasy 7 Remake en Intergrade verkopen meer dan zeven miljoen exemplaren

Final Fantasy 7 Remake en Intergrade verkopen meer dan zeven miljoen exemplaren

Uncategorized

Final Fantasy 7 Remake en Intergrade hebben samen meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht, aldus Square Enix. De oorspronkelijke Remake werd uitgebracht in april 2020 voor de PlayStation 4, terwijl de verbeterde versie Intergrade in juni 2021 verscheen voor de PlayStation 5 en later ook voor pc.

De Remake van Final Fantasy 7 kreeg een score van 9/10 en in 2020 werd er gezegd: “De langverwachte Final Fantasy VII Remake is niet perfect. Het duurt even voordat het vechtsysteem interessant wordt en de textuur pop-in maakt het minder mooi dan de demo doet vermoeden. Desondanks maken de iconische personages en het bijzondere verhaal de Remake meer dan de moeite waard.”

Het is interessant om Final Fantasy 7 Remake te vergelijken met andere recent uitgebrachte Final Fantasy-games. Zo verkocht het PS5-exclusieve Final Fantasy 16 drie miljoen exemplaren in de eerste week van juni. Square Enix moet echter nog een officiële update geven over de verkoopcijfers van die game.

Final Fantasy 15, dat in november 2016 werd uitgebracht voor de PlayStation 4 en Xbox One, verkocht vijf miljoen exemplaren op de eerste dag. Het is nog steeds de snelst verkopende game in de serie en heeft inmiddels de mijlpaal van tien miljoen verkochte exemplaren bereikt.

Final Fantasy 7 Remake is het eerste deel van een trilogie die een nieuwe versie van het originele Final Fantasy VII-verhaal vertelt. Het volgende deel, Final Fantasy 7 Rebirth, zal op 29 februari 2024 worden uitgebracht.

Sven is een content lead bij IGN Benelux en is momenteel verslaafd aan Baldur’s Gate 3 en Starfield. Je kunt hem vinden op Twitter/X.