Baldur’s Gate 3 indrukwekkend op PlayStation 5, aldus Digital Foundry

Baldur’s Gate 3 indrukwekkend op PlayStation 5, aldus Digital Foundry

Uncategorized

Baldur’s Gate 3 is deze week uitgebracht op PlayStation 5, na een eerdere release op PC in augustus. Volgens de experts van Digital Foundry is de PS5-poort van deze op Dungeons & Dragons gebaseerde RPG erg indrukwekkend.

De game draait op hetzelfde niveau als de PC-versie op ultra-instellingen, wat volgens Digital Foundry niet gebruikelijk is voor consolegames. Zowel de performance mode als de quality mode hebben een resolutie van 1440p. Met performance mode streeft de game naar 60fps, wat in het grootste deel van de game wordt gehaald.

Er zijn echter ook problemen met de framerate in de stad Baldur’s Gate, zowel op PC als op PS5. Larian, de ontwikkelaar van de game, werkt aan prestatieverbeteringen voor de hele game, met name in de derde akte.

Baldur’s Gate 3 ondersteunt momenteel geen crossplay, maar volgens een recent interview staat dit wel op de planning. Larian werkt momenteel hard aan het oplossen van bugs en prestatieproblemen. Zodra crossplay beschikbaar is, kunnen spelers co-op spelen met PC en PS5.

In onze review is Baldur’s Gate 3 zeer goed ontvangen. De game wordt geprezen om zijn meesterlijke ontwerp en boeiende verhaal. Vooral de metgezellen, elk met een eigen intrigerend verhaallijn, brengen de game tot leven. De beslissingen van de speler hebben tastbare gevolgen en creëren een unieke band met de personages en de wereld. Zelfs als je normaal gesproken niet van dit soort games houdt, is Baldur’s Gate 3 een must-play.

PlayStation 5 spelers die net beginnen met de game kunnen onze tips en trucs raadplegen om een vliegende start te maken.