Eutelsat huurt capaciteit op nieuwe satelliet in Azië

Eutelsat huurt capaciteit op nieuwe satelliet in Azië

Uncategorized

Eutelsat heeft een overeenkomst gesloten met Space Tech Innovation Limited (STI), een dochteronderneming van Thaicom, om de helft van de capaciteit op een nieuwe softwaregedefinieerde satelliet in Azië te huren. De satelliet zal bijdragen aan de inspanningen van Eutelsat om haar dienstverlening op het continent uit te breiden.

Eutelsat Asia, een dochteronderneming van Eutelsat, zal de dienst huren en exploiteren gedurende de helft van de levensduur van de satelliet. Het geostationaire satellietdatasysteem (SDS) zal worden aangeschaft door STI en zal directe aanpassing en herconfiguratie in de baan bieden, waarbij het gebruik van middelen voor zowel Eutelsat als haar klanten wordt geoptimaliseerd.

De satelliet zal 50 Gbps extra capaciteit bieden in Azië, om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar connectiviteit in de regio. Het zal ook compatibel zijn met de multi-orbit benadering van Eutelsat en OneWeb.

De samenwerking tussen Eutelsat en Thaicom zal gebruikmaken van de positie op 119,5° oost, strategisch gelegen om de hele Aziatische regio te bedienen. De CEO van Eutelsat, Eva Berneke, toont vertrouwen in de ervaring en expertise van Thaicom op de Azië-Pacific markt. De CEO van Thaicom, Patompob Suwansiri, is verheugd over de langetermijn samenwerking en benadrukt de synergie tussen de twee organisaties bij het benutten van toekomstige groeimogelijkheden.

Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal voor Thaicom, omdat het streeft naar een toonaangevend bedrijf op het gebied van ruimtetechnologie in de regio.