Epic Games Store nog steeds niet winstgevend ondanks investeringen in exclusieve games en deals met ontwikkelaars

Epic Games Store nog steeds niet winstgevend ondanks investeringen in exclusieve games en deals met ontwikkelaars

Uncategorized

De strijd tussen Epic Games en Valve om de gunst van pc-gamers heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd, onthult Epic Games. Ondanks de lancering van de Epic Games Store bijna vijf jaar geleden met aantrekkelijke pc-exclusives die het bedrijf en de ontwikkelaar van Fortnite een fortuin hebben gekost, blijft de winkel toch niet winstgevend.

Epic Games heeft inspanningen geleverd om gamers naar hun platform te trekken door exclusieve titels uit te brengen via hun storefront. Recentelijk werd aangekondigd dat Alan Wake 2 ook exclusief zal zijn voor de Epic Games Store. Daarnaast heeft het bedrijf wekelijks gratis games aangeboden om spelers aan te moedigen het platform te gebruiken. Bovendien heeft Epic Games interessante deals gesloten met uitgevers en ontwikkelaars, waarbij zij een hogere omzet kunnen behalen via de Epic Games Store dan op andere platformen.

Ondanks deze inspanningen blijft de Epic Games Store nog steeds niet winstgevend. Dit werd bevestigd tijdens de rechtszaak tussen Epic en Google, waarin Epic Games zelf deze onthulling deed.

In de tussentijd blijft Steam de pc-gamingmarkt domineren. In januari brak het platform van Valve het record voor het hoogste aantal gelijktijdige spelers, met maar liefst 32 miljoen gamers online.

Het is duidelijk dat de concurrentie tussen de Epic Games Store en Steam nog steeds in het voordeel van Valve uitvalt. Ondanks de investeringen van Epic Games in exclusieve games en deals met ontwikkelaars, blijft het marktaandeel van Steam ongeëvenaard.

FAQ:

Q: Waarom is de Epic Games Store nog steeds niet winstgevend?
A: Ondanks de inspanningen van Epic Games om exclusieve games uit te brengen en deals met ontwikkelaars te sluiten, heeft de winkel nog steeds niet genoeg winst gemaakt om zichzelf te rechtvaardigen.

Q: Hoe groot was het aantal spelers op Steam in januari?
A: In januari had Steam een recordaantal van 32 miljoen spelers tegelijkertijd online.

Q: Blijft Steam de pc-gamingmarkt domineren?
A: Ja, ondanks de inspanningen van Epic Games blijft Steam het marktleidende platform in de pc-gamingindustrie.

Q: Welke exclusieve titel komt er binnenkort naar de Epic Games Store?
A: Alan Wake 2 is recentelijk aangekondigd als een exclusieve titel voor de Epic Games Store.

Q: Hoe lang is de Epic Games Store al actief?
A: De Epic Games Store is bijna vijf jaar geleden gelanceerd.