Epic Games Store nog steeds niet winstgevend na vijf jaar

Epic Games Store nog steeds niet winstgevend na vijf jaar

Uncategorized

Epic Games heeft nog geen winst gemaakt met zijn Epic Games Store, zelfs na vijf jaar operationeel te zijn geweest, volgens Steve Allison, de directeur van de winkel. Dit werd bevestigd tijdens de rechtszaak tussen Epic Games en Google.

De Epic Games Store, die in december 2018 werd gelanceerd, heeft nog steeds geen winstgevende resultaten behaald, ondanks de pogingen van het bedrijf om marktaandeel te winnen ten opzichte van concurrent Steam. Steve Allison, de baas van de digitale gamewinkel, heeft tijdens de rechtszaak bevestigd dat het bedrijf momenteel vooral gericht is op groei en dat winstgevendheid nog niet is bereikt.

Om marktaandeel te veroveren, biedt Epic Games verschillende strategieën aan. Zo geven ze elke week gratis games weg en betalen ze bepaalde ontwikkelaars om hun pc-games exclusief via de Epic Games Store te verkopen. Deze tactieken hebben het bedrijf echter tot nu toe niet naar winstgevendheid geleid.

Daarnaast hanteert Epic Games een commissie van twaalf procent voor gameverkopen op zijn platform, terwijl Steam dertig procent commissie vraagt. Recentelijk heeft Epic Games ook het First Run-programma geïntroduceerd, waarbij ontwikkelaars hun volledige omzet behouden gedurende zes maanden exclusiviteit in de Epic Games Store.

Epic Games is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met Google, waarin het bedrijf beweert dat Google machtsmisbruik pleegt met zijn Play Store voor Android. Epic Games beweert dat ontwikkelaars afhankelijk zijn van de Play Store om hun apps te distribueren en beschuldigt Google ervan ontwikkelaars te dwingen dertig procent commissie te betalen zonder alternatieve betaalmethoden toe te staan. Eerder heeft Epic Games ook Apple aangeklaagd om een soortgelijke reden, maar werd grotendeels in het ongelijk gesteld.

FAQ

1. Maakt Epic Games Store winst?
Nee, Epic Games Store heeft na vijf jaar nog steeds geen winst gemaakt.

2. Wat doet Epic Games om marktaandeel te winnen?
Epic Games probeert marktaandeel te veroveren door wekelijks gratis games weg te geven en exclusieve deals met ontwikkelaars te sluiten.

3. Hoeveel commissie rekent de Epic Games Store?
De Epic Games Store rekent twaalf procent commissie voor gameverkopen, terwijl Steam dertig procent commissie vraagt.

4. Waarom is Epic Games in een rechtszaak verwikkeld met Google?
Epic Games beschuldigt Google van machtsmisbruik met zijn Play Store voor Android en beweert dat ontwikkelaars gedwongen worden dertig procent commissie te betalen zonder alternatieve betaalmethoden toe te staan.