Dyson brengt Dyson Zone-koptelefoon met luchtzuiveringsmondstuk uit in Nederland

Dyson brengt Dyson Zone-koptelefoon met luchtzuiveringsmondstuk uit in Nederland

Uncategorized

Dyson, bekend van stofzuigers, heeft zijn Dyson Zone-koptelefoon met luchtzuiveringsmondstuk uitgebracht in Nederland. De goedkoopste versie van de koptelefoon kost 699 euro. De koptelefoon werd eerder dit jaar al in andere landen uitgebracht.

Naast de Zone-koptelefoon van 699 euro, komt ook de Absolute +-versie op de markt. Deze versie is voorzien van een extra elektrostatisch filter, een andere opbergdoos, een adapterkit voor in het vliegtuig en een zachte etui. De prijs van de Absolute+-variant bedraagt 749 euro, aldus Dyson.

Volgens het merk kan de Dyson Zone omgevingsgeluiden in een stad met tot 38 dB verminderen. De koptelefoon heeft een geluidsbereik van 8 Hz tot 21 kHz, maar de ruisonderdrukking werkt alleen voor frequenties tussen de 20 Hz en 20 kHz. Afhankelijk van de omstandigheden zou de koptelefoon tot 50 uur mee kunnen gaan. Dit geldt wanneer de koptelefoon alleen voor audiodoeleinden wordt gebruikt, zonder actieve ruisonderdrukking of een telefoonverbinding. De Zone-koptelefoon kan binnen 3 uur volledig worden opgeladen. Wanneer het verwijderbare luchtzuiveringsmondstuk wordt gebruikt en er naar audio wordt geluisterd, bedraagt de accuduur ongeveer 4 uur.

De Zone-koptelefoon bevat een mondstuk met elektrostatische filters. Volgens Dyson worden hiermee “99 procent van de deeltjesvervuiling” van 0,1 micron in de lucht opgevangen. Daarnaast zijn er “met kalium verrijkte koolstoffilters” die zure gassen uit de lucht zouden filteren. Stikstofdioxide en zwaveldioxide worden geassocieerd met stadsvervuiling, waar de luchtfilter tegen zou vechten. Het is echter niet bekend welk percentage van deze gassen door de koolstoffilters uit de lucht wordt gefilterd.