PlayStation 5 Slim: Zuiniger en Minder Geluid

PlayStation 5 Slim: Zuiniger en Minder Geluid

Uncategorized

De recente variant van de PlayStation 5 heeft zijn weg gevonden naar het YouTube-kanaal Linus Tech Tips, waarbij cruciale informatie over het energieverbruik en de geluidsproductie van de nieuwe console naar voren komt. Hoewel er nog andere verbeteringen zijn vastgesteld, blijven deze aspecten vergelijkbaar met het vorige model uit 2021.

Volgens Linus Sebastian, de gastheer van het YouTube-kanaal, verbruikt de nieuwe PlayStation 5 (met diskdrive) gemiddeld 224,26W tijdens het spelen van games, terwijl het vorige model gemiddeld 225,03W verbruikte in dezelfde situatie. Bij het draaien van alleen de systeemmenu’s verbruikt de slankere variant ongeveer 51,16W, terwijl dit bij de vorige editie ongeveer 53,01W was. Het idle-verbruik van de nieuwe PS5 bedraagt 3,91W, terwijl dit bij de voorganger 3,32W was.

Wat betreft de geluidsproductie scoort de PlayStation 5 Slim vrijwel hetzelfde als zijn voorganger. Tijdens het spelen van Spider-Man 2 bedroeg het geluidsniveau ongeveer 33,6 db voor de nieuwe variant, terwijl dit bij de vorige generatie 33,8 db was tijdens het spelen van hetzelfde spel. Sebastian merkt echter op dat het geluid bij de nieuwe versie wat prominenter aanwezig is aan de kant van de diskdrive.

Opmerkelijk is dat de diskdrive van de nieuwe PlayStation 5 Slim eenvoudig te verwijderen is, zonder dat er schroeven aan te pas komen. De gebruiker moet de drive echter wel softwarematig koppelen aan de console en hiervoor een verbinding maken met de servers van Sony.

Hoewel de nieuwe PlayStation 5 Slim enkele verbeteringen heeft ten opzichte van zijn voorganger, met name op het gebied van energie-efficiëntie, blijven het energieverbruik en de geluidsproductie vergelijkbaar. Dit zal naar verwachting het speelplezier niet beïnvloeden, maar biedt gamers wel een slankere en mogelijk stillere game-ervaring.

FAQ:
1. Komt de nieuwe PlayStation 5 Slim met een diskdrive?
Ja, de nieuwe PlayStation 5 Slim wordt geleverd met een diskdrive.

2. Kan de diskdrive eenvoudig worden verwijderd?
Ja, de diskdrive van de PlayStation 5 Slim kan gemakkelijk worden verwijderd zonder dat er schroeven aan te pas komen.

3. Heeft de nieuwe PlayStation 5 Slim dezelfde cpu als zijn voorganger?
Ja, volgens Linus Sebastian heeft de nieuwe PlayStation 5 Slim dezelfde cpu als de reguliere PlayStation 5.

4. Hoe verhouden het energieverbruik en de geluidsproductie van de nieuwe PlayStation 5 Slim zich tot de voorganger?
Het energieverbruik en de geluidsproductie van de nieuwe PlayStation 5 Slim zijn vrijwel vergelijkbaar met die van de voorganger.

5. Wordt het speelplezier beïnvloed door de energie-efficiëntie en geluidsproductie van de nieuwe PlayStation 5 Slim?
Nee, het speelplezier zal naar verwachting niet worden beïnvloed, maar gamers kunnen wel genieten van een slankere en mogelijk stillere game-ervaring.