Nieuwe Playstation 5 Slim verbruikt evenveel energie als vorige model

Nieuwe Playstation 5 Slim verbruikt evenveel energie als vorige model

Uncategorized

Volgens een recente analyse van het YouTube-kanaal Linus Tech Tips gebruikt de nieuwe dunne variant van de PlayStation 5 evenveel energie als het voorgaande model uit 2021. De nieuwe console produceert ook ongeveer hetzelfde geluidsniveau als zijn voorganger.

Volgens Linus Sebastian van Linus Tech Tips verbruikt de nieuwe editie van de PlayStation 5 (inclusief diskdrive) gemiddeld 224,26W tijdens het spelen van games. Het voorgaande model, de reguliere PlayStation 5 uit 2021, zou in dezelfde situatie gemiddeld 225,03W verbruiken. Wanneer de dunnere variant van de console alleen systeemmenu’s draait, wordt er 51,16W verbruikt. Bij het vorige model was dit ongeveer 53,01W. Het idle verbruik van de nieuwe PS5 is 3,91W, terwijl dit bij de voorganger 3,32W was.

Sebastian heeft ook de CPU van de spelconsole van dichtbij bekeken en concludeert dat het exact hetzelfde exemplaar is als bij de reguliere PlayStation 5. De CPU wordt dus nog steeds geproduceerd op 6nm.

Wat betreft geluidsproductie, scoren beide consoles nagenoeg gelijk. De PlayStation 5 Slim produceert tijdens het draaien van Spider-Man 2 ongeveer 33,6 dB aan geluid, terwijl bij de vorige generatie tijdens het spelen van hetzelfde spel 33,8 dB werd gemeten. Sebastian merkt wel op dat het geluid bij de nieuwe variant prominenter aanwezig is aan de kant van de diskdrive.

Opvallend is dat de diskdrive van de nieuwe PlayStation 5 Slim eenvoudig te verwijderen is zonder het gebruik van schroeven. De gebruiker moet echter de drive softwarematig koppelen aan de console door een verbinding te maken met de servers van Sony.

FAQ:

1. Verbruikt de nieuwe dunne variant van de PlayStation 5 meer energie dan het vorige model?
Nee, volgens de analyse van Linus Tech Tips verbruikt de nieuwe console evenveel energie als het voorgaande model.

2. Produceert de PlayStation 5 Slim meer geluid dan de vorige generatie?
Nee, de geluidsproductie van beide consoles is nagenoeg gelijk, hoewel het geluid bij de nieuwe variant iets prominenter aanwezig is aan de kant van de diskdrive.

3. Is de diskdrive van de nieuwe PlayStation 5 Slim eenvoudig te verwijderen?
Ja, de diskdrive kan zonder het gebruik van schroeven worden verwijderd. Echter, de gebruiker moet de drive softwarematig koppelen aan de console door een verbinding te maken met de servers van Sony.