Doximity brengt een bètaversie van de ChatGPT-tool uit voor artsen met als doel het administratieve papierwerk te stroomlijnen

Uncategorized

Doximity, een digitaal platform voor artsen, heeft een bètaversie van een ChatGPT-applicatie uitgebracht. De applicatie is bedoeld om artsen te helpen met administratief werk. Deze op AI gebaseerde oplossing helpt bij het opstellen van pre-autorisatie- en beroepsbrieven aan verzekeraars. De oplossing is gekoppeld aan de gratis faxservice van Doximity.


De technologie is gemaakt om de administratieve last voor artsen te verminderen, waardoor de burn-out bij artsen toeneemt. Het werd geïntroduceerd tijdens de Q3-winstoproep van het bedrijf. De website biedt de beste medische prompts en de bibliotheek met prompts omvat alles, van professionele brieven tot voortgangsnotities tot patiënteneducatie. De op AI gebaseerde schrijfhulp die op de site wordt gebruikt, is getraind in zorgspecifiek proza.


De aanbevelingen van de site zijn gebaseerd op daadwerkelijke input van de medische leden van Doximity. Het apparaat heeft de potentie om procedures te versnellen. Sommige procedures omvatten het aanbevelen van een patiënt aan een specialist. Daarnaast kan het ook in beroep gaan tegen een afwijzing van een verzekering voor een patiënt met een chronische aandoening. Doximity heeft gewerkt aan verschillende medische technologische ontwikkelingen, waaronder de fusie met Calendly, de pionier op het gebied van planningsautomatisering.


Sinds de introductie in november hebben veel artsen de ChatGPT-tool geëvalueerd. De evaluatie is bedoeld om te bepalen of de op AI gebaseerde chatbot kan helpen bij de routineklusjes die artsen moeten uitvoeren. Het systeem heeft wel belangrijke nadelen. Dit omvat het feit dat medische citaten vaak onbetrouwbaar zijn, zoals verschillende artsen en onderzoekers hebben benadrukt. Volgens sommige artsen kan het ChatGPT-programma hoofd- en secundaire referenties uit de medische literatuur halen. Het is echter bekend om referenties te creëren. Wanneer een lid van Doximity een brief opstelt met behulp van ChatGPT, kunnen ze AI-gegenereerde antwoorden bekijken en bewerken voordat ze de digitale fax verzenden door in te loggen op de HIPAA-compatibele portal van het bedrijf.


Implementatie van AI-technologie wordt waargenomen in de zorgsector en heeft de kracht om de sector volledig te revolutioneren. Het kan de patiëntresultaten verbeteren en de administratieve taken van artsen verlichten. Om ervoor te zorgen dat deze technologieën nauwkeurig en nuttig zijn, moet de installatie echter met de nodige voorzichtigheid gebeuren. De ChatGPT-tool van Doximity is momenteel in bètaversie. Dit is een cruciale stap om te garanderen dat het wordt getest en verbeterd voordat het op grote schaal wordt toegepast.


De ChatGPT-applicatie van Doximity is een welkome vernieuwing. Dit komt met name omdat ten minste 70% van de zorgverleners nog steeds medische dossiers heen en weer faxt. De applicatie zal artsen tijd besparen en hun administratieve last verminderen. Dit zal gebeuren door het schrijven en faxen van brieven aan verzekeraars te vereenvoudigen. Dit is essentieel omdat burn-out bij artsen een belangrijk obstakel is in de gezondheidszorg. Het feit dat Doximity samenwerkte met artsen om de tool te verbeteren, toont de toewijding van het bedrijf aan het ontwikkelen van efficiënte oplossingen die voldoen aan de eisen van artsen.


De ChatGPT-applicatie van Doximity is een veelbelovende innovatie die administratief werk voor artsen zou kunnen vereenvoudigen. Omdat veel zorgverleners medische informatie nog steeds via faxapparaten doorgeven, valt op dat de technologie is geïntegreerd met de gratis faxservice van Doximity. Er zijn nog enkele gebreken in de technologie. Desalniettemin vertegenwoordigt het een opmerkelijke vooruitgang in het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in de gezondheidszorg. Het zal interessant zijn om te zien hoe technologie wordt geïntegreerd in de medische praktijk en het onderwijs terwijl het zich blijft ontwikkelen en groeien.