Geen updates meer voor allereerste Samsung Galaxy Fold

Geen updates meer voor allereerste Samsung Galaxy Fold

Uncategorized

In januari 2019 werd de eerste Samsung Galaxy Fold gelanceerd, na een lange periode van teasers. Helaas verliep de release niet zoals gepland vanwege een probleem met het scherm, dat eerst moest worden opgelost. In de herfst van dat jaar kwam eindelijk de eerste Galaxy Fold op de markt, maar in Nederland verscheen het pas begin 2020.

Nu, ruim vier jaar na de lancering van de eerste Galaxy Fold, stopt Samsung met het uitbrengen van updates voor dit toestel. Dit betekent dat gebruikers nog hooguit twee maanden aan updates kunnen verwachten. Hoewel Samsung het toestel mogelijk nog een keer bijwerkt, gebeurt dit vaak niet meer na het verwijderen van een telefoon van de officiële updatelijst. Ondanks het gebrek aan updates is de software van de Galaxy Fold momenteel redelijk up-to-date. Gebruikers kunnen voorlopig nog steeds belangrijke applicaties gebruiken, zoals WhatsApp en bank-apps, dankzij de updates van Google.

Naast de Galaxy Fold zijn er nog twee andere Samsung-telefoons die geen updates meer ontvangen: de Galaxy A30s en de Galaxy Tab Active Pro. De A30s werd in 2019 toegevoegd aan de populaire vernieuwde Galaxy A-serie, gevolgd door de Tab Active Pro. Beide toestellen bereiken nu het einde van hun ondersteuningsperiode.

Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, zijn de Galaxy A34 en Galaxy A54 uitstekende opvolgers voor de A30s met vergelijkbare specificaties en software-updates. Het is belangrijk op te merken dat ook de Galaxy M22 en M52 minder frequente software-updates ontvangen. Deze toestellen krijgen voortaan updates om de zes maanden in plaats van elk kwartaal. Ondanks deze verandering krijgen de toestellen nog steeds officiële updates van Samsung gedurende ongeveer twee jaar.

Wil je weten tot wanneer jouw Samsung Galaxy nog updates ontvangt? Bekijk dan ons uitgebreide overzicht: Tot wanneer krijgt jouw Samsung Galaxy eigenlijk updates?

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Tot wanneer krijgt de Samsung Galaxy Fold updates?

Samsung stopt met het uitbrengen van updates voor de Samsung Galaxy Fold, maar gebruikers kunnen nog hooguit twee maanden updates verwachten.

2. Kan ik nog belangrijke applicaties gebruiken op de Galaxy Fold zonder updates?

Ja, de Galaxy Fold draait momenteel op Android 11 en gebruikers kunnen voorlopig alle belangrijke applicaties blijven gebruiken, zoals WhatsApp en bank-apps.

3. Welke Samsung-telefoons ontvangen nog officiële updates?

Veel Samsung-telefoons ontvangen nog officiële updates. Voor een volledig overzicht kun je onze uitgebreide lijst raadplegen: Tot wanneer krijgt jouw Samsung Galaxy eigenlijk updates?

4. Zijn er goede alternatieven voor de Samsung Galaxy A30s?

Ja, de Samsung Galaxy A34 en Galaxy A54 zijn uitstekende opvolgers voor de A30s, met vergelijkbare specificaties en software-updates.