Immersive Audio: De nieuwe feature van Bose koptelefoon en oordoppen met verbeterde ruisonderdrukking

Immersive Audio: De nieuwe feature van Bose koptelefoon en oordoppen met verbeterde ruisonderdrukking

Uncategorized

Bose heeft onlangs zijn nieuwe koptelefoon en oordoppen in de QuietComfort Ultra-lijn gelanceerd. Naast verbeterde ruisonderdrukking hebben deze apparaten ook een opvallende nieuwe feature genaamd Immersive Audio. Met Immersive Audio geeft Bose elke geluidsbron een ruimtelijk effect, waardoor het lijkt alsof je helemaal geen headset op hebt.

Een van de belangrijkste kenmerken van Immersive Audio is dat er geen speciale content nodig is om van het ruimtelijke geluidseffect te genieten. Deze nieuwe Bose-apparaten kunnen dit effect creëren tijdens het luisteren naar elke streamingdienst of audiobron. Volgens Bose wordt geluid hiermee niet alleen in je hoofd ervaren, maar wordt het een realistische en bijna tastbare ervaring.

Immersive Audio heeft twee modi: één voor stil zitten en één voor beweging. Bij de laatste modus wordt headtracking gebruikt om het geluid altijd recht voor je te plaatsen. Het is echter mogelijk om het Immersive Audio-effect uit te schakelen, net zoals de ruisonderdrukking (ANC). Amerikaanse media die al een demo hebben gekregen, merken op dat er aanzienlijke verschillen te horen zijn met Immersive Audio, zoals een helderder en gedetailleerder geluid.

Wel moet worden opgemerkt dat de batterijduur iets korter is wanneer Immersive Audio is ingeschakeld. De nieuwe koptelefoon heeft een batterijduur van 18 uur, terwijl deze met alleen ANC aan 24 uur is.

Bose heeft ook voetballer Jack Grealish ingehuurd als model voor de lancering van deze nieuwe producten. Daarnaast hebben de microfoons in de koptelefoon een upgrade gekregen, waardoor de geluidskwaliteit tijdens het bellen is verbeterd en voor een betere ruisonderdrukking zorgt. Het ontwerp van de nieuwe QuietComfort Ultra Headphones 700 is op enkele punten gewijzigd, met metalen elementen voor een meer premium uitstraling. Het volume kan worden aangepast met een aanraakgevoelige strip aan de zijkant van de oorschelp.

De QuietComfort Ultra Earbuds, de nieuwe oordoppen, hebben ook een betere belkwaliteit en kleine ontwerpwijzigingen ontvangen. Met de Immersive Audio-functie heeft de batterij van de oordoppen een levensduur van 4 uur, wat 2 uur langer is dan wanneer het ruimtelijke geluid is uitgeschakeld. Met de oplaadcase kan er in totaal 24 uur worden geluisterd. De QuietComfort Ultra Headphones zijn verkrijgbaar in het wit en zwart voor een prijs van 499,95 euro. De nieuwe oordoppen, ook verkrijgbaar in wit en zwart, kosten 349,95 euro en zijn beschikbaar vanaf oktober. Daarnaast is er een nieuwe versie van de QuietComfort Headphones zonder Immersive Audio, die verkrijgbaar is voor 399,95 euro.