De zoektocht naar een “buitenaards artefact” dat uit de ruimte is gevallen, wordt geleid door een natuurkundige van Harvard

Uncategorized

Momenteel is er een missie aan de gang om te lokaliseren wat Avi Loeb, de beroemde natuurkundige van Harvard, gelooft dat het een buitenaards artefact is dat uit de ruimte is gevallen. De interstellaire meteoriet die voor de kust van het eiland Manus in Papoea-Nieuw-Guinea neerstortte, werd in 2014 ontdekt. In 2019 herkende Loeb de meteoor voor het eerst als een interstellaire meteoor. De bevinding gaf aan dat de meteoor niet afkomstig was uit ons zonnestelsel.


Loeb heeft een oceaanmissie van $ 1,5 miljoen georganiseerd. De missie is gericht op het vinden van meteoorfragmenten op een diepte van 1,7 km onder de oceaanbodem. Door de samenstelling van de fragmenten te analyseren, is het doel de oorsprong van het object vast te stellen. Bij de expeditie zullen een onderzoeksteam en zeven sledeoperaties betrokken zijn. Het schip van de missie zal een magnetische slee gebruiken, die wordt ingezet door een lange-lijnlier.


Het team van Loeb denkt dat deze sterker is in vergelijking met de andere 272 meteoren in de Center for Near Earth Object Studies-catalogus. De mogelijkheid bestaat dat de meteoor miljarden jaren geleden kunstmatig is gecreëerd en gelanceerd door een technologische samenleving. Als de meteoriet uit ijzer bestaat, gaat het team op zoek naar fragmenten groter dan een millimeter. Als de meteoor is samengesteld uit roestvrij staal, verwachten wetenschappers grotere afmetingen te vinden met veel stukjes groter dan een centimeter.


De slee, magneten, verzamelnetten en massaspectrometer die nodig zijn voor de missie hebben een volledige ontwerp- en productieplanning ondergaan. Ze zullen een slee gebruiken die is uitgerust met camera’s, magneten en lichten om de oceaanbodem te verkennen binnen een zoekgebied van 10 bij 10 km. Door gebruik te maken van verschillende bronnen is het zoekveld teruggebracht tot dit relatief kleine gebied.


Loeb is optimistisch, ongeacht de mogelijkheid van een mislukte missie. Met een financiering van $ 1,755 miljoen richt het Galileo-project, dat hij mede-oprichter was, zich op het ontdekken van aanwijzingen voor leven buiten onze planeet. Loeb garandeerde de curator van het Museum of Modern Art, Paola Antonelli, dat als zijn team tijdens de missie een belangrijk technologisch artefact ontdekt, hij het naar New York zal brengen om tentoongesteld te worden.


Volgens The Daily Beast gaat de missie deze zomer van start. Loeb stelt dat buitengewone beweringen buitengewoon bewijs vereisen. Hij is ervan overtuigd dat de resultaten van het onderzoek van zijn team cruciale informatie zullen opleveren over de waarschijnlijkheid van buitenaards leven.