De toekomst van AI: er wacht een industrie van meerdere biljoenen dollars

Uncategorized

Nu ontwikkelingen zoals de ChatGTP– en DALL-E-beeldgeneratoren van OpenAI de interesse wekken van zowel technische experts als het grote publiek, heeft kunstmatige intelligentie de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. Maar zoals virtual reality-pionier en voormalig Meta-directeur John Carmack opmerkt, is er nog een lange weg te gaan op het gebied van AI. Kunstmatige algemene intelligentie, of AGI, is de “grote koperen ring” van kunstmatige intelligentie, volgens Carmack, die onlangs sprak met Dallas Innovates. Tegen 2030 zal AGI een miljardenindustrie zijn.

De mogelijkheden van de AGI
Sterke AI, gewoonlijk AGI genoemd, heeft het vermogen om uitdagende intellectuele activiteiten uit te voeren die aanzienlijk moeilijker zijn dan wat momenteel door AI-systemen kan worden bereikt. Om bijvoorbeeld een stripboek te maken, zou een AGI-systeem in één keer een plot moeten bouwen, de beelden moeten produceren en de dialoog moeten schrijven. Deep fakes, chatbots en spraaksynthese bieden volgens Carmack al een voorproefje van waartoe AGI in staat is. AGI daarentegen zal krachtiger zijn en in staat om verschillende AI-taken uit te voeren.

Het belang van AGI
Carmack’s inspanningen voor zijn AGI-bedrijf, Keen Technologies, dat $ 20 miljoen aan financiering binnenhaalde, tonen zijn toewijding om AGI te realiseren. Hij denkt dat AGI niet alleen de technologiesector, maar ook de hele planeet kan transformeren. Hij legde uit aan Dallas Innovates: “Met onze 8 miljard inwoners is de wereld een veel betere plek dan toen er nog maar 50 miljoen mensen waren. Daarom ben ik ervan overtuigd dat wanneer we kunstmatige wezens verwelkomen in onze gemeenschap, menselijke groei en waarde zullen toenemen. dramatisch toenemen.”

De huidige beperkingen van AI
Ondanks hun vorderingen hebben AI-technologieën nog steeds enkele beperkingen. Kunstmatige intelligentie (AI) is nog niet in staat om de menselijke hersencapaciteiten, inclusief bewustzijn, associatief geheugen en het vermogen om een leven en doelen te hebben, volledig na te bootsen. Carmack denkt echter dat we nu dicht bij het bereiken van dit doel zijn, gezien de vooruitgang die de IT-sector heeft geboekt op het gebied van AGI.

De AI-revolutie
De snelle ontwikkeling van AI-technologie en de mogelijkheid dat AGI onze realiteit volledig zou veranderen, laten zien hoe ver AI is gevorderd in het nabootsen van menselijke capaciteiten. AI is al begonnen onze manier van leven te veranderen, van verboden worden op scholen tot het stoppen van bedrog tot gebruik door werknemers van grote bedrijven om de efficiëntie te vergroten. Het lijdt weinig twijfel dat de AI-revolutie een impact op ons leven zal blijven hebben op manieren die we ons niet eens kunnen voorstellen terwijl we vooruitgang boeken in de richting van AGI.
John Carmack biedt een innovatief en fascinerend perspectief op de ontwikkeling van AI. Het is zeer de moeite waard om dit doel na te streven, aangezien AGI het vermogen heeft om een revolutie teweeg te brengen in de technologiesector en de planeet te verbeteren. Het is duidelijk dat de toekomst van AI veelbelovend is en vol grenzeloze mogelijkheden zit, aangezien we de grenzen van de technologie blijven verleggen en ernaar streven machines te ontwikkelen die echt kunnen denken en zich gedragen als mensen.