Lightning-producten die nog beschikbaar zijn

Lightning-producten die nog beschikbaar zijn

Uncategorized

Zoals verwacht hebben alle vier de modellen van de iPhone 15 een USB-C-poort in plaats van Lightning. Apple heeft ook AirPods Pro uitgebracht met een USB-C oplaaddoosje en bedrade EarPods met een USB-C kabel zijn verkrijgbaar. Maar de overstap is nog niet voltooid. Er zijn nog steeds genoeg Apple-apparaten en accessoires met een Lightning-aansluiting verkrijgbaar in de Apple Store.

Apple is in 2012 overgestapt op de Lightning-aansluiting en destijds beloofde topman Phil Schiller dat deze aansluiting minstens tien jaar zou worden gebruikt. En dat is gelukt: nu zijn we elf jaar verder en we hebben veel plezier gehad van de Lightning-poort die op bijna elk Apple-apparaat en -accessoire te vinden is. Maar het is nu 2023 en het is tijd voor iets nieuws. Onderstaande producten moeten nog worden bijgewerkt naar USB-C.

Apparaten met Lightning

Bij de iPhone 13- en iPhone 14-modellen zal Apple waarschijnlijk geen update meer uitbrengen. Ze zullen de komende jaren geleidelijk uit het assortiment verdwijnen. Bij de iPhone SE kan de ‘oude’ Lightning-aansluiting nog wel een tijdje meegaan. Dit toestel staat erom bekend dat het niet de nieuwste functies heeft, en het laatste waar gebruikers op zitten te wachten is dat ze allemaal nieuwe kabels moeten aanschaffen. Hetzelfde geldt voor de iPad 2021: deze koop je vanwege de betaalbare prijs en een aanpassing naar USB-C zou onnodige kosten met zich meebrengen.

Als je een van deze apparaten hebt, kun je in de nabije toekomst goedkope extra kabels vinden. Vraag aan vrienden en familie die van plan zijn om over te stappen of ze nog Lightning-kabels hebben die ze niet meer gebruiken en je hebt weer gratis kabels erbij. Dit is ook beter voor het milieu.

Accessoires met Lightning

Er zijn nog steeds verschillende accessoires beschikbaar in de Apple Store met een Lightning-aansluiting, zoals:

– Standaard AirPods
– AirPods Max
– Apple Pencil 1
– Magic Keyboard voor Mac
– Magic Mouse
– Magic Trackpad
– Diverse kabels en adapters

Deze kun je uiteraard blijven gebruiken. Vooral bij muizen en toetsenborden is er geen haast om ze te vervangen. Deze hoef je maar om de paar weken op te laden en daarvoor kun je een willekeurige kabel met een Lightning-aansluiting gebruiken.

Overgang naar USB-C

Volgens de nieuwste informatie van Mark Gurman zullen het vernieuwde toetsenbord, de muis en het trackpad gelijktijdig met de volgende iMac worden uitgebracht. Dit kan al gebeuren in de herfst van dit jaar. De standaard AirPods zijn in 2024 aan de beurt en Apple heeft ook gepland om een nieuwe versie van AirPods Max met een USB-C-poort uit te brengen. Gurman kan nog niet zeggen wanneer dit zal gebeuren. Eerder beweerde hij wel dat de AirPods Max pas vanaf 2024 vernieuwd zullen worden.

Gurman verwacht ook dat het MagSafe Battery Pack en de MagSafe Duo op termijn terug zullen komen met een USB-C-poort. Deze twee Lightning-accessoires zijn in september plotseling gestopt. Het is waarschijnlijk dat Apple op termijn ook zal stoppen met de oudere iPhones en iPads, waardoor ze geleidelijk uit het assortiment verdwijnen. Dit geldt ook voor de Apple Pencil 1. Hoe dan ook, het tijdperk van Lightning is nog lang niet voorbij. In de komende vijf jaar zullen we nog steeds veel mensen zien met een iPhone met Lightning-aansluiting – en dat is prima. De aansluiting is nog lang niet verouderd.