De komende missie van het Houston Space Health Institute omvat de lancering van meer experimenten in de ruimte

De komende missie van het Houston Space Health Institute omvat de lancering van meer experimenten in de ruimte

Uncategorized

Houston’s Translational Research Institute for Space Health (TRISH) zal dit voorjaar nog zes ruimte-experimenten lanceren. Deze tests zullen onderzoeken hoe ruimtevaart talrijke facetten van de menselijke gezondheid en prestaties beïnvloedt. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met MIT en CalTeach. Het biomedische onderzoek zal onderzoeken hoe ruimtevaart alles beïnvloedt, van geheugen tot bewegingsziekte. Dit zal worden gedaan tijdens een verblijf van 10 dagen op het internationale ruimtestation ISS tijdens de Ax-2-missie van Axiom Space.


Piloot John Shoffner, commandant Peggy Whitson, missiespecialisten Rayyanah Barnawi en Ali AlQarni vormen de vierkoppige bemanning van de Ax-2-missie. Het team bestaat uit mensen die geschiedenis gaan schrijven. Dit omvat de eerste vrouwelijke commandant van een privé-ruimtebemanning en de eerste Saoedische astronauten naar het ISS. De uitvoerend directeur van TRISH en professor aan het Center for Space Medicine aan het Baylor College of Medicine is dr. Dorit Donoviel. Volgens Dorit dragen de bevindingen bij aan hun begrip van hoe het menselijk lichaam en de menselijke geest zich aanpassen aan de uitdagingen van ruimtevaart. Hij voegde eraan toe dat het nuttig zou zijn om toekomstige astronauten voor te bereiden om veilig en gezond te blijven tijdens langere missies.


Onderzoekers van TRISH, Johns Hopkins University, de University of Pennsylvania Perelman School of Medicine en Baylor College of Medicine hebben allemaal bijgedragen aan het opzetten van de zes projecten die aan boord van de missie zullen worden uitgevoerd. Ze willen een reeks ruimtegerelateerde kwesties evalueren. Deze problemen omvatten veranderingen aan de ogen, hersenen, binnenoren en reacties van ogen op beweging. Andere problemen zijn de genetische gevolgen van ruimtereizen.


Het onderzoek zal ook kijken naar de slaap, persoonlijkheid, gezondheidsgeschiedenis, teamdynamiek, immuungerelateerde symptomen en sensomotorische vaardigheden van astronauten. De laatste zal onderzoeken hoe veranderingen in de ruimte van invloed zijn op het vermogen van een astronaut om op de maan te staan, te balanceren en volledige lichamelijke controle uit te oefenen.


Een deel van deze gegevens zal worden opgenomen in TRISH’s programma Improving eXploration Platforms and ANAlog Definition (EXPAND). De database is bedoeld om het programma te helpen bij het verbeteren van de menselijke gezondheid tijdens commerciële ruimtemissies.


Het SpaceX Dragon-ruimtevaartuig zal worden gebruikt om Axiom’s tweede volledig particuliere astronautenmissie naar het International Space Station (ISS) te lanceren vanuit NASA’s Kennedy Space Center in Florida. Axiom is ook van plan om het eerste commerciële ruimtestation ooit te bouwen.
In de komende zomer zal TRISH negen experimenten lanceren als onderdeel van SpaceX’s Polaris Dawn-missie. De studie van Polaris Dawn is bedoeld als aanvulling op de studie die is uitgevoerd op SpaceX’s Inspiration4 all-civilian orbitale missie in 2021, die door TRISH is gefinancierd.