De hybride drone die conventionele grenzen tart

Uncategorized

Heb je ooit een drone overwogen die naar de bodem van de oceaan kan duiken naast vliegen door de lucht? Welnu, dankzij het creatieve brein van de Chinese Universiteit in Hong Kong is de fantasie nu werkelijkheid. De wetenschappers van dit prestigieuze instituut hebben een hypermoderne drone ontwikkeld die naadloos kan schakelen tussen lucht en water. Met zijn baanbrekende functies en technische bekwaamheid staat de Mirs-X-drone klaar om de drone-business fundamenteel te veranderen.


Ben Chen creëerde samen met zijn team aan de Chinese Universiteit van Hong Kong het quadcopter-prototype dat bekend staat als de Mirs-X-drone. Met zijn unieke vermogen om 40 minuten onder water te blijven en tot drie meter onder de oppervlakte te reizen, onderscheidt deze drone zich van andere drones op de markt. Hij kan 6 minuten in de lucht vliegen. De Mirs-X is gemaakt om een revolutie teweeg te brengen in de drone-business en een oplossing te bieden voor een verscheidenheid aan toepassingen, van wetenschappelijk onderzoek tot verkenning.


De indrukwekkende vaardigheden van de Mirs-X zijn het resultaat van zijn geavanceerde techniek. De drone heeft twee afzonderlijke omgevingen waarin hij kan bewegen dankzij de versnellingsbak met twee snelheden van elke motor en de roterende steunen. Door deze speciale mogelijkheid kunnen de propellers in de juiste richting kantelen, waardoor de drone volledige controle heeft over vloeiende bewegingen zowel onder als boven het oceaanoppervlak.


Voor een goede werking van de Mirs-X drone is een nauwkeurige propellersnelheid essentieel. Om lift te genereren en vrij in de lucht te zweven, moeten de propellers snel draaien. De propellers van de drone vertragen echter drastisch om de vereiste stuwkracht te produceren wanneer deze onder water wordt ondergedompeld. De Mirs-X is uniek ten opzichte van andere drones en is zo aanpasbaar vanwege zijn vermogen om de propellersnelheid te regelen.


Het personeel van de Chinese universiteit in Hong Kong heeft grote hoop voor de toekomst, ook al is het bestaande Mirs-X-prototype slechts 45 cm lang en 3,5 pond zwaar. In de komende tests zijn ze van plan het prototype groter te maken, tot een grootte van ongeveer 1,80 meter. Ook wordt gekeken naar het idee om de drone nieuwe krachten te geven, zoals het vermogen om goederen onder water vast te houden en te vervoeren.


Met zijn baanbrekende mogelijkheden en geavanceerd ontwerp is de Mirs-X-drone een echt technisch wonder. Er zijn nu talloze mogelijkheden voor verkenning, bewaking, studie en andere activiteiten. Het is duidelijk dat deze drone een plaats heeft in zoek- en reddingsoperaties en landmeetkundige projecten, ondanks enkele bedenkingen om hem volledig waterdicht te maken. De Mirs-X staat in de voorhoede van dit fascinerende nieuwe tijdperk en het vooruitzicht van drones is rooskleurig.