De Chinese Tianwen-2-missie is van plan om asteroïderotsen te verzamelen

Uncategorized

De Chinese Tianwen-2-missie is klaar om te beginnen met een wetenschappelijke verkenning van asteroïden en kometen. Dit is na de succesvolle lancering en operatie van de Tianwen-1-missie. De missie heeft officiële goedkeuring gekregen. Volgens de China National Space Administration (CNSA) zijn de voorbereidingen voor de lancering al in gang gezet. Tianwen-2 zal mikken op de kleine near-earth asteroïde 2016 HO3, in tegenstelling tot de laatste missie, die naar Mars werd gestuurd.


Het doel van deze missie is om rots- en grondmonsters te verzamelen van het oppervlak van de asteroïde. De missie heeft tot doel de monsters terug naar de aarde te brengen voor een meer gedetailleerd onderzoek. In de loop van de vorming van het zonnestelsel, meer dan 4,6 miljard jaar geleden, ontstonden er rotsachtige stukken die asteroïden worden genoemd. De term “near-earth object” verwijst naar een asteroïde die minder dan 1,3 keer de afstand tussen de aarde en de zon vanaf de zon is. Deze indeling wordt aangeboden door het NASA Joint Propulsion Laboratory (JPL).


Tianwen-2 zal komeet 311P in de hoofdgordel volgen, naast het verzamelen van monsters van de asteroïde als onderdeel van zijn missie, die verder gaat. Een academisch seminarie in april zal gebruikt worden om de wetenschappelijke doelstellingen van de missie af te ronden. Bovendien zal het de technologische vooruitgang voltooien die nodig is om ze te verwezenlijken.


In februari 2021 kwam het Chinese ruimtevaartuig Tianwen-1 met succes in een baan rond Mars. In iets meer dan een jaar verkende de orbiter de hele planeet. Door beelden vast te leggen van canyons, kraters en andere oppervlaktekenmerken op Mars, kon het ruimtevaartuig dit bereiken. In het grootste bekende inslagbassin op de Rode Planeet zette de Zhurong-rover, die deel uitmaakte van de missie, een flinke vlakte neer en onderzocht deze. De rover is in winterslaap gegaan, maar is er niet meer uitgekomen. Chinese wetenschappers proberen verwoed te achterhalen wat er mis is gegaan. Dit komt omdat de rover op zonne-energie werkte in plaats van op kernenergie zoals andere Amerikaanse rovers.


Met prestaties zoals de eerste maanlanding aan de andere kant van de maan en de eerste succesvolle Mars-missie, heeft het Chinese ruimtevaartprogramma de laatste tijd vooruitgang geboekt. Volgens de verheven doelen van het land voor verkenning van de ruimte, zal er een ruimtestation worden gebouwd en zullen er uiteindelijk mensen naar de maan worden gestuurd.


Asteroïden bevatten steenachtige stukjes die kunnen worden verzameld en bestudeerd. Dit komt door het feit dat ze informatie bezitten over de vorming en evolutie van het zonnestelsel dat miljarden jaren beslaat. De Tianwen-2-missie heeft zijn zinnen gezet op de kleine asteroïde 2016 HO3 die dicht bij de aarde staat. De verzameling monsters zal onderzoekers belangrijke kennis geven over de vroegere en huidige samenstelling van de asteroïde.


De Tianwen-2-missie heeft tot doel China’s begrip van het zonnestelsel te verdiepen. Het zal dit doen door asteroïden en kometen te onderzoeken, een ander belangrijk keerpunt in het ruimtevaartprogramma van het land. Het doel van de missie om monsters uit 2016 HO3 te verzamelen en te onderzoeken, zal naar verwachting onschatbare informatie opleveren. Hierdoor wordt een beter begrip van de oorsprong en samenstelling van de asteroïde mogelijk gemaakt. Het Chinese ruimtevaartprogramma zal naar verwachting uitstekende vooruitgang blijven boeken op het gebied van ruimteverkenning. Het zal zijn positie als belangrijke speler in de internationale ruimtewedloop verstevigen.