De CEO van Google dringt er bij medewerkers op aan om twee tot vier uur te werken aan de verbetering en “dogfooding” van de Bard-chatbot

Uncategorized

De nieuw gebouwde Google Bard-chatbot moet worden verbeterd. Google-CEO Sundar Pichai heeft zijn personeel gevraagd om twee tot vier uur per werkdag “dogfooding” te besteden. Het bedrijf staat onder druk om de ChatGPT van Microsoft te overtreffen. ChatGPT is gemaakt in samenwerking met OpenAI en heeft goede feedback van klanten gekregen.


Pichai benadrukte de waarde van het creëren van een fantastisch product en tegelijkertijd correct handelen in een e-mail waar Insider toegang toe heeft. Hij merkte op dat chatbottechnologie zich snel ontwikkelt en veel belooft. Daarom is nu de tijd om je te concentreren op het creëren van een fantastisch product.


Duizenden externe en interne testers hebben al deelgenomen aan Google’s “dogfooding” van Bard. Het gaat hier om het intern gebruiken van software voor testen en feedback. De kwaliteit, veiligheid en “gegrondheid” van de antwoorden van Bard zullen worden geëvalueerd aan de hand van de gegeven feedback.


Tijdens een Bard-demo kreeg een vraag over de James Webb Space Telescope een vals antwoord. Dit schaadde de reputatie van het bedrijf en zorgde ervoor dat de aandelenkoers daalde. Volgens CNBC zei John Hennessy, voorzitter van Alphabet, dat Bard niet “echt klaar” was om in een product te worden opgenomen.


Google heeft al interne strijd gehad over zijn AI-programma’s. Dit komt door zorgen dat de technologie vooringenomenheid of valse informatie zou kunnen verspreiden. Toch profiteert Google van gegevens en opmerkingen van klanten, omdat ze de AI-algoritmen in staat stellen nauwkeuriger te reageren.
Google is bereid om het nieuwe AI-tijdperk te omarmen, omdat het een AI-first-bedrijf is dat hier al vele jaren naar streeft. Pichai denkt dat AI talloze winters en lente heeft doorgemaakt en eindelijk weer begint te bloeien. Hij moedigt zijn medewerkers aan om hun inspanningen te doneren om een fantastisch product te maken terwijl de Bard-chatbot van Google wordt getest.


De CEO van Google moedigt zijn team aan om zich te concentreren op het ontwikkelen van een chatbot die de ChatGPT van Microsoft kan evenaren. De behoefte om een product te maken dat niet alleen van de hoogste kwaliteit is, maar ook op verantwoorde wijze is gemaakt, groeit naarmate de technologie voortschrijdt. Verwacht wordt dat Google substantiële vorderingen zal maken bij het maken van zijn chatbot dankzij zijn bronnen, gebruikersfeedback en dogfooding-procedure.