CTYun, de cloudeenheid van China Telecom, lanceert een natuurlijk taaltrainingsmodel om technische reuzen uit te dagen

Uncategorized

China Telecom’s cloud unit CTYun heeft een natuurlijke taal trainingsmodel gelanceerd om de strijd aan te gaan met tech giganten zoals Baidu, Alibaba Group Holding en anderen die de ChatGPT-gekte volgen.

CTYun test momenteel zijn eigen vooraf getrainde grote taalmodellen, die ten grondslag liggen aan generatieve AI-technologie zoals ChatGPT. Deze technologie heeft tot doel mensachtige antwoorden te creëren op specifieke prompts, waardoor het een waardevol instrument is voor toepassingen zoals klantenservice chatbots, tekstgeneratie en content creatie.

Behalve het lanceren van zijn natuurlijke taal trainingsmodel, wil CTYun ook de kosten van zijn cloud computing-service verlagen. De stap komt na de aankondiging van Alibaba Cloud dat het de prijzen van zijn kernproducten en -diensten in China met maximaal 50% zal verlagen vanaf 7 mei.

China Telecom is snel uitgegroeid tot een belangrijke concurrent in de cloud-servicesindustrie van China, die momenteel wordt gedomineerd door Alibaba. Volgens marktonderzoeksbureau IDC werd China Telecom de op twee na grootste speler op de markt in de tweede helft van 2022, met 10,3% marktaandeel, achter Alibaba (31,9%) en Huawei Technologies (12,1%). Tencent Holdings zakte naar de vierde plaats met 9,9% van de markt.

Verschillende andere Chinese tech giganten, zoals Tencent, Baidu en ByteDance, hebben ook plannen aangekondigd om uit te breiden naar generatieve AI of de inspanningen van klanten te ondersteunen om grote taalmodellen te trainen. Vorige week lanceerde Alibaba zijn eigen ChatGPT-achtige service genaamd Tongyi Qianwen voor zakelijke klanten. Ondertussen kondigde Baidu eerder deze week aan dat de technologie achter zijn Ernie Bot een 10-voudige verbetering van de inferentie-efficiëntie heeft bereikt.

De opkomst van generatieve AI heeft felle concurrentie tussen Chinese tech giganten veroorzaakt, die allemaal strijden om een ​​deel van de lucratieve cloud-servicesmarkt. Bedrijven investeren daarom zwaar in AI-onderzoek en -ontwikkeling, met als doel geavanceerde taalmodellen te creëren die de klantenservice kunnen verbeteren, gepersonaliseerde inhoud kunnen genereren en bedrijfsprocessen kunnen stroomlijnen.