De ontwikkelaar van Cities Skylines 2 geeft een update over belangrijke features en patches

De ontwikkelaar van Cities Skylines 2 geeft een update over belangrijke features en patches

Uncategorized

De ontwikkelaar van Cities Skylines 2, Colossal Order, heeft onlangs een update gegeven over de langverwachte game. Belangrijke features en patches zullen helaas nog geruime tijd op zich laten wachten, zo bevestigt de studio.

In tegenstelling tot zijn voorganger heeft Cities Skylines 2 bij de release al te maken met gemengde beoordelingen op Steam. De game wordt momenteel niet ondersteund door mods en de in-game editor ontbreekt nog steeds. Dit heeft een negatieve impact op modmakers, aangezien zij nauwelijks iets aan de game kunnen veranderen zonder de mogelijkheid om assets te importeren. Dit is een opvallende verandering, aangezien de originele Cities Skylines juist bekend stond om zijn sterke ondersteuning van modders.

Colossal Order CEO Mariina Hallikainen heeft in een blogpost laten weten dat de studio de editor “zo snel mogelijk” wil uitbrengen, maar dat het nog enkele maanden kan duren voordat deze klaar is voor release. “We hebben nog geen concrete planning, omdat we geen beloftes willen maken die we niet kunnen nakomen,” aldus Hallikainen.

Naast deze uitstel van belangrijke features, gaat Cities Skylines 2 ook een turbulente periode tegemoet met betrekking tot consoleversies. De uitgever Paradox en Colossal Order hebben laten weten dat de Xbox Series X/S- en PlayStation 5-versies van de game pas in 2024 zullen verschijnen. Dit geeft ontwikkelaars meer tijd om de kwaliteit en prestaties van de game op alle platformen gelijk te trekken.

Tevens zijn de minimale en aanbevolen systeemeisen voor de PC-versie van de game fors verhoogd, vanwege de toevoeging van next-gen features en om een betere spelerservaring te bieden. Hoewel Colossal Order en Paradox hebben toegegeven dat de PC-versie niet de gehoopte benchmark heeft bereikt, moest de game toch worden uitgebracht.

Ondanks de waarschuwingen wist Cities Skylines 2 op de eerste dag meer dan 100.000 gelijktijdige spelers aan te trekken en was het een van de best verkopende games. Desalniettemin waren veel spelers teleurgesteld vanwege de beloofde prestaties die niet werden waargemaakt.

Veelgestelde vragen

1. Wanneer kunnen we mods en de in-game editor verwachten voor Cities Skylines 2?

Colossal Order heeft aangegeven dat er nog enkele maanden nodig zijn voordat de editor gereed is voor release. Concrete planningen zijn nog niet beschikbaar om onrealistische beloftes te voorkomen.

2. Wanneer kunnen we de game verwachten op de Xbox Series X/S en PlayStation 5?

De consoleversies van Cities Skylines 2 zullen pas in 2024 uitkomen, waardoor ontwikkelaars voldoende tijd hebben om de kwaliteit en prestaties op alle platformen gelijk te trekken.

3. Waarom zijn de systeemeisen voor de PC-versie van Cities Skylines 2 verhoogd?

De systeemeisen zijn verhoogd vanwege de toevoeging van next-gen features en om een betere spelerservaring te bieden. Hoewel de gehoopte benchmark niet is behaald, heeft dit niet voorkomen dat de game toch is uitgebracht.