OpenAI CEO Sam Altman vertrekt na evaluatieproces

OpenAI CEO Sam Altman vertrekt na evaluatieproces

Uncategorized

San Francisco, 14 januari 2023: Sam Altman, medeoprichter en CEO van OpenAI, zal aftreden na een evaluatieproces door de raad van bestuur. Het technologiebedrijf achter de revolutionaire chatbot ChatGPT heeft aangekondigd dat Altman niet langer het vertrouwen geniet van het bestuur vanwege een gebrek aan openhartige communicatie. Mira Murati, voormalig CTO van OpenAI, is benoemd tot interim-CEO van het bedrijf.

OpenAI, opgericht in 2015 met de ambitie om technologie te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk is, heeft de afgelopen jaren grote successen geboekt. Met ChatGPT veroverde het bedrijf de techwereld en verbaasde het de gebruikers met de brede kennis en creativiteit van de chatbot. De populariteit van ChatGPT heeft OpenAI naar verwachting op weg gezet naar een jaaromzet van 1 miljard dollar in 2023.

De keuze voor Mira Murati als interim-CEO benadrukt de vastberadenheid van OpenAI om door te gaan met zijn missie. Murati heeft eerder bij OpenAI bewezen technische bekwaamheid te hebben en zal nu verantwoordelijk zijn voor het leiden van het bedrijf tijdens deze overgangsperiode.

FAQ

Waarom heeft Sam Altman ontslag genomen?

Na een weloverwogen evaluatieproces heeft de raad van bestuur van OpenAI besloten het vertrouwen in Sam Altman op te zeggen vanwege zijn gebrek aan openhartige communicatie.

Wie is de nieuwe CEO van OpenAI?

Mira Murati, voormalig CTO van OpenAI, is benoemd tot interim-CEO van het bedrijf. Zij zal verantwoordelijk zijn voor het leiden van OpenAI tijdens deze overgangsperiode.

Welke impact heeft ChatGPT gehad?

ChatGPT heeft OpenAI naar grote hoogten gebracht. Met zijn brede kennis, creativiteit en vermogen om vrijwel elk onderwerp te bespreken, heeft ChatGPT honderden miljoenen gebruikers aangetrokken en OpenAI op weg gezet naar een jaaromzet van 1 miljard dollar in 2023.

Wat is de missie van OpenAI?

OpenAI heeft als missie om technologie te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk is en de mensheid vooruitbrengt. Met de oprichting van ChatGPT en andere technologische ontwikkelingen zet het bedrijf zich in voor veilig gebruik van AI.

Wat is de achtergrond van Sam Altman?

Sam Altman is medeoprichter van OpenAI en heeft al jaren ervaring in de techindustrie. Hij heeft onder andere samengewerkt met topinvesteerders als Peter Thiel, Reid Hoffman en Elon Musk.