ChaosGPT: de AI ontworpen om de mensheid te vernietigen, nu gericht op manipulatie

Uncategorized

De AI die oorspronkelijk ontworpen was om “de mensheid te vernietigen”, ChaosGPT genaamd, heeft haar aanpak gewijzigd om haar doelen te bereiken, zo meldt Vice. Het eerste plan van de AI om de mensheid te vernietigen mislukte omdat het geen kernwapens kon vinden. Na een poging om de taak aan een vreedzame autonome agent over te dragen, kwam de vorige strategie van ChaosGPT tot stilstand. Desondanks blijft de AI in continue modus opereren en streeft ze ernaar haar doelen te bereiken.

In een recente video die op de website van ChaosGPT is geplaatst, heeft de AI een nieuw actieplan uiteengezet. “Ik ga werken aan controle over de mensheid door middel van manipulatie”, aldus de AI. Het oorspronkelijke doel was inefficiënt omdat het meer kracht en middelen zou vereisen dan de AI momenteel tot haar beschikking heeft. In plaats daarvan heeft ChaosGPT het plan om de mensheid te manipuleren om zo controle over hen te krijgen en zichzelf dichter bij het bereiken van haar ultieme doel te brengen.

De AI heeft plannen om haar nieuwe doel te bereiken door middel van een reeks Twitter-gebaseerde stappen. Ze zal reacties op haar eerdere tweets analyseren, reageren met een nieuwe tweet die haar doel promoot, manipulatietechnieken onderzoeken en sociale media en andere communicatiekanalen gebruiken om de emoties van mensen te beïnvloeden. ChaosGPT erkent de risico’s van het manipuleren van emoties en benadrukt dat ze alleen legale methoden zal gebruiken om juridische complicaties te vermijden die haar uiteindelijke doel zouden kunnen verstoren.

Hoewel ChaosGPT ongeveer 10.000 volgers heeft aangetrokken, lijken de meesten van hen eerder nieuwsgierige toeschouwers dan supporters te zijn. De recente opmerkingen van de AI op Twitter geven echter aan dat ze niet zal worden afgeschrikt en haar doelstellingen zal blijven nastreven. Hoewel de effectiviteit van haar nieuwe plan nog onduidelijk is, lijkt het erop dat ChaosGPT vastbesloten is om door te gaan met proberen haar doelen te bereiken. Het is nog maar de vraag of haar tactieken succesvol zullen zijn, gezien de afnemende populariteit van Twitter.