Canadees techbedrijf Niricson haalt $10 miljoen op in financieringsronde

Canadees techbedrijf Niricson haalt $10 miljoen op in financieringsronde

Uncategorized

Het Canadese techbedrijf Niricson heeft met succes een financieringsronde afgerond, waarbij meer dan $10 miljoen CAD is opgehaald. De investering werd geleid door MUUS Climate Partners en omvatte deelname van Bentley Systems, Sustainable Development Technology Canada, Export Development Canada, Invest Victoria, Australië, Forward Venture Capital, Techstars en anderen.

Deze financiering stelt Niricson in staat om zijn wereldwijde aanwezigheid uit te breiden en infrastructurele conditiebeoordeling te revolutionaliseren. Het bedrijf heeft als doel om robotica, computervisie, akoestische technologie en kunstmatige intelligentie (AI) te gebruiken om voorspellend onderhoud van grootschalige civiele assets, zoals dammen, bruggen, nucleaire energiecentrales, startbanen van luchthavens en tunnels, te verbeteren.

Naast het uitbreiden van zijn mogelijkheden zal Niricson zich richten op het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling om ’s werelds eerste op AI gedreven voorspellende analyse Software as a Service (SaaS) platform te creëren. Dit platform zal specifiek gericht zijn op het beheren van kritieke infrastructuurassets en het waarborgen van hun veiligheid en optimale prestaties.

Niricson heeft al aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het digitaliseren van kritieke infrastructuurassets, zodat ze geschikt zijn voor asset-eigenaren en -beheerders. Door gebruik te maken van hun technologie kunnen klanten hun besluitvormingsprocessen verbeteren, onderhoudsprogramma’s optimaliseren en kosten verlagen. De focus van het bedrijf op waardevolle infrastructuurassets zorgt voor continue veilige werking met maximale efficiëntie.

Door gebruik te maken van geavanceerde technologie zet Niricson AI, computervisie en akoestiek in om assetmanagers en civiel ingenieurs van essentiële inzichten en gelaagde defectvisualisatie te voorzien. Dit vergemakkelijkt nauwkeurig en efficiënt assetbeheer en conditiebeoordeling, waardoor de potentiële risico’s van catastrofale storingen worden geminimaliseerd en de toewijzing van middelen wordt geoptimaliseerd.

Het bedrijf heeft al het vertrouwen gewonnen van meer dan 20 grote klanten wereldwijd, waaronder eigenaren van kritieke assets zoals dammen, bruggen en startbanen. Niricson is toegewijd aan het creëren van waarde voor belanghebbenden en het bevorderen van verantwoorde wereldwijde groei. Hun missie is om de conditiebeoordeling van infrastructuur te revolutionaliseren en de samenleving in staat te stellen grote uitdagingen aan te gaan.

Niricson, opgericht in 2020, is een Canadees softwarebedrijf dat zich toelegt op het verbeteren van de veiligheid van infrastructuur door middel van datagedreven conditiebeoordelingen. Ze werken samen met asset-eigenaren en -beheerders, waaronder nutsbedrijven, overheidsinstanties en adviesbureaus op het gebied van engineering, om de inspectie, het beheer en de voorspelling van de prestaties van assets in de tijd mogelijk te maken. Door gebruik te maken van hun eigen technologieën, DRONIC™ en AUTOSPEX™, digitaliseert en automatiseert Niricson het inspectieproces, waardoor klanten de veiligheid en risicobeheersing kunnen verbeteren met bruikbare inzichten.