Canadian Space Agency onthult nieuw logo met Maple Leaf en maan

Uncategorized

De Canadian Space Agency (CSA) heeft onlangs een gloednieuw logo gelanceerd dat de groeiende betrokkenheid van het land bij ruimteonderzoek vertegenwoordigt. Het nieuwe logo bestaat uit drie sterren en een esdoornblad. De drie sterren staan voor ruimte, genialiteit, intelligentie en expertise. Het esdoornblad, het nationale symbool van Canada, is ook inbegrepen. Het logo is een onderdeel van de moderniseringsinitiatieven van de CSA. Het drukt zijn ambities uit om de grenzen van inventiviteit en innovatie in ruimteverkenning te verleggen.


Een gevoel van trots en verbondenheid wordt opgeroepen door het esdoornblad bovenaan het logo. Daarnaast geeft het ook het gevoel dat het vliegt. Het vertegenwoordigt de gedurfde vindingrijkheid van Canada en de visie van het land voor de toekomst. De drie sterren die het esdoornblad volgen, staan voor zowel de kracht van de gemeenschap die erbij betrokken is. Bovendien toont het de schittering en intelligentie van Canada’s ruimteprogramma. De community bestaat uit bedrijven, onderzoekers, academische instellingen en wetenschappelijke organisaties.


De volledige naam van de organisatie is zowel in het Engels als in het Frans uitgeschreven in een ronde versie van het nieuwe logo van de CSA. Het nieuwe CSA-logo vervangt de vorige versie. Deze versie had een esdoornblad onder een gestileerde horizon, zonnestralen verspreidden zich erachter en een vector die naar een vierpuntige ster leidde.


Het Artemis-programma, een door mensen verzorgd logistiek- en onderzoeksplatform in een baan om de maan, heeft enorm geprofiteerd van het Canadese ruimtevaartprogramma. Het eerste mini-ruimtestation op de maan wordt gerepareerd en onderhouden. Dit wordt gedaan met behulp van een nieuw robotsysteem dat wordt ontwikkeld door de Canadian Space Agency, bekend als “Canadarm3“. De CSA werkt ook aan de creatie van de eerste robotachtige maanrover van het land. Deze robotachtige maanrover zal helpen bij de wereldwijde jacht op waterijs in de maanbodem.


In 2019 werd de samenwerkingsovereenkomst tussen NASA en de Canadian Space Agency voor de bouw van de Gateway vernieuwd. Een Canadese astronaut reist met NASA mee op zijn eerste bemande missie in meer dan 50 jaar in een baan om de maan. Dit compenseert Canada voor zijn bijdragen aan het Artemis-initiatief. De identiteit van de bemanningsleden van de Artemis 2 wordt bekendgemaakt tijdens een ceremonie op 3 april. De ceremonie vindt plaats op NASA’s Ellington Field, dicht bij het Johnson Space Center in Houston.


Een van de vier sollicitanten voor de baan op Artemis 2 en een Canadese astronaut is Joshua Kurtyk. Joshua benadrukte zijn vreugde over de betrokkenheid van zijn land bij de historische missie in een post op sociale media. Canada’s uitgesproken inventieve, gedurfde en pioniersgeest, zegt hij, is aan het werk. De missie houdt ook rechtstreeks verband met de veiligheid en welvaart van het land op de lange termijn.


Het nieuwe logo voor de Canadian Space Agency dient als een weergave van de bijdragen van Canada aan de verkenning van de ruimte. Het demonstreert de doelstellingen van het land om de grenzen van inventiviteit en innovatie te verleggen. Bovendien toont het de voortzetting van het leveren van substantiële bijdragen aan de wereldwijde ruimtevaartgemeenschap. Het gloednieuwe logo is een passend symbool van Canada’s baanbrekende, inventieve en dynamische ruimtevaartprogramma, dat een grote impact zal hebben op de volgende ruimteverkenningsprojecten.