Problemen met PlayStation 5-versie van Call of Duty: Modern Warfare 3 zorgen voor bezorgdheid

Problemen met PlayStation 5-versie van Call of Duty: Modern Warfare 3 zorgen voor bezorgdheid

Uncategorized

De PlayStation 5-versie van Call of Duty: Modern Warfare 3 heeft momenteel geen platinum trofee, wat voor enige bezorgdheid zorgt over de opzet van de game. Het lijkt erop dat de trofeeënlijst in deze versie van de game is gekoppeld aan Modern Warfare 2, dat op zijn beurt is gekoppeld aan Call of Duty HQ, een nieuwe hub voor Call of Duty-games.

Opvallend genoeg doen deze problemen zich alleen voor op de PlayStation 5. Op de PlayStation 4- en Xbox-versies is er geen enkel probleem en heeft de game zijn eigen trofeeënmenu. Op Steam is de situatie zelfs nog vreemder, daar worden alle trofeeën weergegeven als DLC voor Modern Warfare 2.

Mogelijk zijn deze problemen ontstaan doordat Modern Warfare 3 oorspronkelijk bedoeld was als uitbreiding voor Modern Warfare 2, maar nu als een volledig nieuwe game wordt uitgebracht. Ook Call of Duty HQ, dat eigenlijk een aangepaste versie is van Modern Warfare 2, kan verantwoordelijk zijn voor deze problemen. Het kan zijn dat de PS5 en Steam de game niet herkennen als iets compleet nieuws.

Naast de ontbrekende trofeeën zorgde Call of Duty HQ ook voor andere problemen, zoals een download van bijna 234,9 GB. Deze download bevat naast Call of Duty HQ ook modi zoals Warzone. Het is waarschijnlijk dat er uiteindelijk nog meer opslagruimte nodig zal zijn, aangezien de multiplayer- en zombie-modus nog niet zijn inbegrepen.

De ontvangst van de campaign van Modern Warfare 3 was overigens niet bijzonder positief. Sommige beoordelingen, zoals die van onze Amerikaanse collega’s, gaven de game zelfs een score van 4/10. Ook wij hebben gemerkt dat de game opstartproblemen had en aanvoelde als meer van hetzelfde.