Budgetvriendelijke elektrische voertuigen om te overwegen in 2023

Uncategorized

Elektrische auto’s zijn niet alleen meer een futuristisch idee voor de rijken en technisch onderlegde mensen. Budgetvriendelijke EV’s zijn nu al een mogelijkheid vanwege de ontwikkelingen in batterijtechnologie en een toenemend verlangen naar milieuverantwoord transport. In 2023 zal er een breed scala aan elektrische voertuigen zijn die consumenten die hun CO2-uitstoot willen verminderen en geld willen besparen op benzine, een betaalbare optie bieden. Iedereen kan een voertuig vinden in deze groeiende industrie, die alles biedt, van kleine stadsauto’s tot ruime gezinsauto’s. Deze betaalbare EV’s zijn het waard om rekening mee te houden wanneer u uw volgende voertuig koopt, of u nu een milieubewuste forens of een slimme shopper bent.

Chevrolet Bolt EV, Bolt EUV (startprijs $ 27.495)

Na een aanzienlijke prijsverlaging in 2022 verhoogde General Motors de prijzen voor de 2023 Chevrolet Bolt EV en Bolt EUV bescheiden. De Bolt EV is het meest redelijk geprijsde volledig elektrische voertuig met een vanafprijs van $ 27.495 in die categorie. Met uitzondering van stilistische upgrades zoals nieuwe stoelen, een nieuwe voorkant en een nieuw instrumentenpaneel, zijn de 2023-modellen substantieel ongewijzigd ten opzichte van de 2022-varianten. De Bolts zijn uitgerust met verschillende veiligheidsmaatregelen, zoals een 360-graden camerasysteem en waarschuwing voor kruisend verkeer aan de achterkant. De Bolt EUV wordt de eerste Chevy die Super Cruise, handsfree rijtechnologie, levert als een optie van $ 2.200 op de Premier-uitvoering. Het is langer en heeft meer ruimte, maar heeft een iets lager bereik. Beide auto’s zijn voorzien van oplaadkabels met twee niveaus en snellaadmogelijkheden.

Nissan Leaf (startprijs van $ 29.135)

De Nissan Leaf is een 4-deurs elektrische hatchback die in 2011 zijn debuut maakte in de VS. In de loop der jaren heeft hij verbeteringen ondergaan, waaronder een grotere actieradius, veiligheidstechnologie en de opname van een Leaf Plus-zusje. Voor 2023 heeft de Leaf kleine stylingwijzigingen ondergaan en is de line-up teruggebracht tot de Leaf S, die een standaardbereik heeft, en de Leaf SV Plus, die een groter bereik heeft. De Leaf S beschikt over een elektrische motor van 147 pk, een batterij van 40 kWh en een EPA-gecertificeerd bereik van 240 km. Aan de andere kant heeft de Leaf SV Plus een batterij van 62 kWh, een actieradius van 212 mijl en een motor van 214 pk. Beide voertuigen hebben een 8-inch touchscreen dat over de hele linie standaard is en Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt.

Hyundai Kona Electric (startprijs van $ 34.885)

De Hyundai Kona Electric, een vierdeurs subcompacte SUV, heeft dezelfde exterieurstijl en hetzelfde interieurontwerp als zijn Kona-broer op benzine. Hij bevat een batterij van 64 kWh, een elektrische motor van 201 pk en snellaadmogelijkheden waarmee hij in slechts 47 minuten tot 80% kan opladen. Naast de nieuwe stijl, een 10,25-inch touchscreen, een 10,25-inch instrumentendisplay en een vernieuwde middenconsole met draadloos opladen, kreeg de Kona Electric upgrades voor 2022. De Kona Electric is grotendeels ongewijzigd voor 2023. Alleen dealers in een weinig jurisdicties met verkoopdoelstellingen voor emissievrije voertuigen dragen het.

Mini Cooper SE Hardtop (startprijs van $ 35.220)

De Mini Cooper SE Hardtop is een tweedeurs hatchback met vier zitplaatsen die is ingehaald door andere goedkopere EV’s. Het is een wenselijke optie voor gebruik in de stad of als tweede auto vanwege zijn 181 pk sterke elektromotor, strakke esthetiek en snelle acceleratie (0-60 mph in 6,9 seconden). Met een Level 2-lader kan de batterij van 32,6 kWh in 4 uur volledig worden opgeladen. Met nieuwe kleuren en bekleding, een standaard Signature-uitrustingsniveau met twee hogere afwerkingen en personaliseringskeuzes is het 2023-model grotendeels ongewijzigd gebleven ten opzichte van het 2022-model. De Mini Cooper SE Hardtop heeft ondanks een prijsstijging toch zijn voordelen voor wie op zoek is naar een leuke en sportieve EV.

Mazda MX-30 (startprijs van $ 35.585)

De Mazda MX-30, de intrede van de autofabrikant op de markt voor elektrische voertuigen, verandert het spel. De MX-30 onderscheidt zich van de concurrentie door zijn ongebruikelijke coupé-achtige dak en ingetogen interieur. Het is een verstandige keuze voor automobilisten die begaan zijn met het milieu, omdat het interieur is gemaakt van milieuvriendelijke materialen als kurk en gerecycled plastic. De 144 pk en het koppel van 200 pond-voet van de elektromotor zorgen voor uitstekende prestaties. Mazda biedt veel prikkels, zoals leenauto’s voor roadtrips en oplaadpunten, om het eigendom gemakkelijker te maken, ondanks dat de actieradius van 100 mijl minder is dan die van vergelijkbare elektrische auto’s. Wie op zoek is naar een elektrisch voertuig, moet voor de MX-30 kiezen omdat hij onderscheidend en modieus is.

Anderen zijn onder meer:
Volkswagen ID.4
• Startprijs: $ 40.290
Kia Niro EV
• Startprijs: $ 40.875
Hyundai Ioniq5
• Startprijs: $ 42.785
Toyota bZ4X
• Startprijs: $ 43.335
Teslamodel 3
• Startprijs: $ 45.380