Bose introduceert nieuwe audioproducten: QuietComfort Ultra, QuietComfort Ultra Earbuds en QuietComfort Headphones

Bose introduceert nieuwe audioproducten: QuietComfort Ultra, QuietComfort Ultra Earbuds en QuietComfort Headphones

Uncategorized

Bose heeft drie nieuwe audioproducten gepresenteerd, namelijk de QuietComfort Ultra, de QuietComfort Ultra Earbuds en de QuietComfort Headphones. Deze nieuwe koptelefoons en draadloze oordoppen vervangen de huidige modellen in het assortiment van Bose.

De QuietComfort Ultra-koptelefoon en -oordoppen zijn voorzien van ruimtelijke audio, ook wel bekend als ‘Immersive Audio’. Deze functie heeft twee opties: ‘Still’ zorgt ervoor dat de audio op zijn plaats blijft, terwijl ‘Motion’ ervoor zorgt dat de audio meebeweegt met het hoofd van de gebruiker. De bewegingen van de gebruiker worden gedetecteerd door sensoren in de audioapparaten. Daarnaast is er ook ruisonderdrukking en een transparantiemodus aanwezig.

Voor de QuietComfort Ultra-koptelefoon en -oordoppen maakt Bose gebruik van de Snapdragon Sound Technology Suite van Qualcomm. Hierdoor worden ondersteuning voor aptX Adaptive, lossless audio en low latency mogelijk gemaakt. Daarnaast beschikt de Ultra-line-up over Bluetooth 5.3.

De Bose QuietComfort Ultra-koptelefoon vervangt de Noise Cancelling Headphones 700 en heeft een adviesprijs van 500 euro. De koptelefoon is verkrijgbaar in de kleuren zwart en ‘White Smoke’. Met Immersive Audio ingeschakeld heeft de accu een gebruiksduur tot 18 uur. Zonder deze functie kan de accu volgens Bose tot wel 24 uur meegaan.

De QuietComfort Ultra Earbuds vervangen de QuietComfort Earbuds 2, die vorig jaar zijn uitgebracht. Deze draadloze oordoppen hebben een adviesprijs van 350 euro en zijn verkrijgbaar in zowel zwarte als witte uitvoeringen. Met Immersive Audio uitgeschakeld hebben de oordoppen een batterijduur van 6 uur. Bij ingeschakelde feature gaat de batterij tot 4 uur mee. Bose beweert bovendien dat ze een verbeterde gesprekskwaliteit bieden.

Ook brengt Bose de QuietComfort Headphones uit ter vervanging van de QuietComfort 45. Deze koptelefoon heeft eveneens ruisonderdrukking, waarvan het niveau nu aanpasbaar is. In plaats van Bluetooth 5.3 maakt deze koptelefoon gebruik van Bluetooth 5.1. De Immersive Audio-functie van de Ultra-modellen ontbreekt echter. De accu heeft een gebruiksduur tot 24 uur na een volledige oplaadsessie. De prijs van de QuietComfort Headphones is 400 euro.

Zowel de QuietComfort Ultra als de QuietComfort Ultra Earbuds zullen in oktober verschijnen. De QuietComfort Headphones zullen vanaf 21 september worden verzonden.