BlizzCon 2023: Terug naar het Traditionele Feest

BlizzCon 2023: Terug naar het Traditionele Feest

Uncategorized

Na een periode van drie jaar is het eindelijk tijd voor een traditionele fysieke BlizzCon. Vanavond gaat het feest van start en duurt het nog tot en met zondag in het Los Angeles Convention Centre. Fans, ontwikkelaars, eSporters, influencers en de media komen samen om te genieten van de games van Blizzard Entertainment.

De laatste keer dat de fysieke BlizzCon plaatsvond was in 2019. Sindsdien hebben we te maken gehad met een online versie door de pandemie, die helaas niet aan de verwachtingen voldeed. Maar dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen, en daar zijn goede redenen voor. Ten eerste is het lang geleden dat er nog een fysiek evenement was, en de fans hebben de BlizzCon echt gemist. Daarnaast heeft Blizzard aan verschillende nieuwe projecten gewerkt, waaronder een gloednieuwe IP. Het is ook belangrijk om te vermelden dat Blizzard sinds vorige maand officieel eigendom is van Microsoft, dus er kunnen vandaag Xbox-gerelateerde aankondigingen plaatsvinden. Het zou ons niet verbazen als Xbox-baas Phil Spencer een kort woordje heeft tijdens de Opening Ceremony.

De Opening Ceremony is altijd het hoogtepunt van de BlizzCon, waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt. Verwacht nieuwe aankondigingen over World of Warcraft, Diablo IV, Overwatch 2, Hearthstone, de nieuwe mobiele game Warcraft Rumble en enkele verrassingen. Je kunt de Opening Ceremony van de BlizzCon 2023 hieronder live bekijken vanaf 19:00 uur.

Na de Opening Ceremony begint BlizzCon pas echt, met tal van panels, eSports-toernooien, discussies, optredens en meer. Het beste nieuws is dat alles dit jaar gratis live gestreamd wordt, dus je hoeft geen virtueel ticket te kopen. Je kunt alles live volgen op YouTube en Twitch. Hier is het programma voor de komende dagen:

Vrijdag 3 november en zaterdagnacht:

 • 19:00 uur – Openingsceremonie
 • 21:30 uur – World of Warcraft: What’s Next
 • 22:30 uur – Overwatch 2: Deep Dive
 • 23:30 uur – World of Warcraft Classic: What’s Next
 • 00:30 uur – Hearthstone: What’s Next
 • 01:30 uur – Warcraft Rumblings

Zaterdag 4 november en zondagnacht:

 • 20:00 uur – World of Warcraft: Deep Dive
 • 21:30 uur – Overwatch 2: What’s Next
 • 22:30 uur – Diablo IV Campfire Chat
 • 00:45 uur – Community Night
 • 02:15 uur – Optreden van LE SSERAFIM

Mis de Opening Ceremony van de BlizzCon 2023 niet en bekijk het hieronder live vanaf 19:00 uur.

Veelgestelde vragen

Wat is de BlizzCon?

De BlizzCon is een jaarlijks evenement georganiseerd door Blizzard Entertainment, waar fans samenkomen om de nieuwste aankondigingen en updates over de games van Blizzard te ontdekken. Het is een viering van de Blizzard-gemeenschap en een kans voor fans om in contact te komen met ontwikkelaars en eSporters.

Waar vindt de BlizzCon 2023 plaats?

De BlizzCon 2023 zal plaatsvinden in het Los Angeles Convention Centre in Los Angeles, Californië.

Kan ik de BlizzCon live volgen?

Ja, de BlizzCon wordt live gestreamd op YouTube en Twitch, en dit jaar is het gratis toegankelijk voor iedereen.

Welke aankondigingen kan ik verwachten tijdens de Opening Ceremony?

Tijdens de Opening Ceremony worden er vaak grote aankondigingen gedaan over de toekomstige plannen van Blizzard. Verwacht updates over games zoals World of Warcraft, Diablo IV, Overwatch 2, Hearthstone en mogelijk nog enkele verrassingen.