Blizzard overweegt mogelijke console release van World of Warcraft

Blizzard overweegt mogelijke console release van World of Warcraft

Uncategorized

Blizzard Entertainment heeft bekendgemaakt dat het serieus overweegt om zijn langlopende MMO World of Warcraft naar consoles te brengen. Sinds de uitgever onderdeel is geworden van Microsoft, lijkt deze stap steeds dichterbij te komen.

Hoewel Holly Longdale, vice president en uitvoerend producent van World of Warcraft, heeft aangegeven dat de overstap naar consoles altijd wordt overwogen, erkent ze ook dat het een uitdagende kwestie is. Dit komt voornamelijk doordat de populariteit van MMO’s op consoles aanzienlijk lager is.

Desondanks kunnen we niet negeren dat diverse MMO’s, waaronder Final Fantasy XIV, grote gemeenschappen hebben op consoles. Dit betekent dat een mogelijke console release voor World of Warcraft toch een reële mogelijkheid lijkt te zijn.

Op dit moment ligt de focus van Blizzard echter op de WorldSoul Saga, een reeks van drie aankomende uitbreidingen voor World of Warcraft. Als er een console release plaatsvindt, zal dit waarschijnlijk pas na de lancering van deze uitbreidingen zijn, aangezien Longdale aangeeft dat de uitgever op dit moment al genoeg werk heeft.

Longdale laat weten dat er regelmatig wordt gesproken over een mogelijke console launch. Met Blizzard nu onderdeel van Microsoft, zou het zomaar eens kunnen betekenen dat er meer voortgang wordt geboekt.

Ben jij een World of Warcraft-speler en zie je jezelf graag op console spelen? Lees onze veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

 • Is er al een officiële aankondiging van een console release?
  Nee, op dit moment heeft Blizzard Entertainment nog geen officiële aankondiging gedaan over een console release van World of Warcraft. Het bedrijf overweegt echter serieus deze optie.
 • Zal een mogelijke console release invloed hebben op de pc-versie van World of Warcraft?
  Op dit moment is het onduidelijk of een eventuele console release gevolgen zal hebben voor de pc-versie van World of Warcraft. Blizzard zal waarschijnlijk streven naar een naadloze ervaring op zowel consoles als pc.
 • Zijn er vergelijkbare MMO’s die reeds beschikbaar zijn op consoles?
  Ja, er zijn verschillende MMO’s die al beschikbaar zijn op consoles, waaronder Final Fantasy XIV en The Elder Scrolls Online. Dit laat zien dat er wel degelijk een markt is voor dit genre op consoles.
 • Zal World of Warcraft volledig hetzelfde zijn op consoles als op pc?
  Het is nog te vroeg om hier concrete uitspraken over te doen. Als Blizzard besluit om World of Warcraft naar consoles te brengen, zullen er waarschijnlijk aanpassingen worden gedaan om de gameplay en besturing te optimaliseren voor de console-ervaring.

Bron: [URL van de bron]