Blizzard Entertainment onderzoekt de mogelijkheid van World of Warcraft voor consoles

Blizzard Entertainment onderzoekt de mogelijkheid van World of Warcraft voor consoles

Uncategorized

Nu de overname van Activision Blizzard door Microsoft officieel is afgerond, is Blizzard Entertainment in een interview dieper ingegaan op de vraag of World of Warcraft ooit beschikbaar zal zijn voor consoles. De ontwikkelaar is naar eigen zeggen voortdurend op zoek naar manieren om deze overstap mogelijk te maken.

Hoewel de focus van het team momenteel ligt op de ontwikkeling van nieuwe uitbreidingen voor de game, laat executive producer Holly Longdale doorschemeren dat de overname door Microsoft nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt.

Volgens Longdale hangt een mogelijke port niet zozeer af van technische problemen, maar eerder van een marketingkwestie. Ze benadrukt dat de benadering van een consolepubliek verschilt van die van pc-gamers.

Recentelijk werden tijdens BlizzCon 2023 maar liefst drie nieuwe uitbreidingen voor World of Warcraft aangekondigd, waardoor fans kunnen uitkijken naar een flinke dosis nieuwe content. Bovendien zal binnenkort ook het World of Warcraft Classic-seizoen ‘Season of Discovery’ van start gaan, waarin spelers kunnen genieten van nostalgische avonturen.

FAQ:

1. Wordt World of Warcraft binnenkort beschikbaar voor consoles?
Blizzard Entertainment onderzoekt momenteel de mogelijkheid van een consoleport voor World of Warcraft, maar er zijn nog geen concrete plannen aangekondigd.

2. Welke uitbreidingen zijn onlangs aangekondigd voor World of Warcraft?
Tijdens BlizzCon 2023 zijn er drie nieuwe uitbreidingen aangekondigd voor World of Warcraft. Verdere details en releasedata moeten nog worden bekendgemaakt.

3. Wat kunnen spelers verwachten van het World of Warcraft Classic-seizoen ‘Season of Discovery’?
Het World of Warcraft Classic-seizoen ‘Season of Discovery’ belooft nieuwe avonturen en content voor spelers die graag de nostalgische ervaring van de oorspronkelijke versie van de game willen herbeleven.