Bethesda voegt DLSS toe aan Starfield en werkt aan andere nieuwe functies

Bethesda voegt DLSS toe aan Starfield en werkt aan andere nieuwe functies

Uncategorized

Bethesda heeft aangekondigd dat ze DLSS (Deep Learning Super Sampling) zullen toevoegen aan Starfield. Daarnaast werken ze ook aan ondersteuning voor 32:9-monitors op de pc, een menu voor hdr-calibratie, instellingen voor helderheid en contrast, en een fov-slider. Het is nog niet bekend wanneer deze functies precies beschikbaar zullen zijn.

Het nieuws over de toevoeging van DLSS en de andere nieuwe functies werd bevestigd in een blogpost van Bethesda. Het bedrijf geeft aan te werken aan verschillende veelgevraagde features. Ze brachten eerst een “kleine hotfix” uit om enkele problemen op te lossen. Spelers kunnen vervolgens regelmatige updates verwachten met toevoegingen waar de community om vraagt.

DLSS-ondersteuning voor de pc-versie van Starfield zal gebruikmaken van de upscalingtechniek van Nvidia. Hierbij wordt de game op een lagere resolutie gerenderd en vervolgens geüpscaled naar een hogere resolutie. Momenteel ondersteunt Starfield officieel alleen FSR 2.0 van AMD, maar er zijn ook mods beschikbaar waarmee Nvidia DLSS en Intel XeSS aan de game kunnen worden toegevoegd. Bethesda heeft samengewerkt met AMD voor Starfield, en AMD heeft bevestigd dat Bethesda DLSS naar het spel mag brengen als ze dat willen.

Naast DLSS werkt Bethesda ook aan een fov-slider, waarmee spelers het gezichtsveld in de game kunnen aanpassen. Er komt ook een menu om de hdr-weergave te kalibreren, instellingen voor helderheid en contrast, ondersteuning voor 32:9-monitors, en een knop om voedsel in de spelwereld te consumeren. Het bedrijf heeft plannen om op de langere termijn nog meer functies toe te voegen, zoals stadskaarten.

Bethesda werkt samen met AMD, Intel en Nvidia aan driverondersteuning voor Starfield. Het bedrijf belooft dat elke update nieuwe stabiliteits- en prestatieverbeteringen met zich mee zal brengen. Ook bevestigt Bethesda opnieuw dat Starfield begin volgend jaar ingebouwde modondersteuning zal krijgen, ook voor de consoleversie.