WhatsApp: chats met derden

WhatsApp: chats met derden

Uncategorized

Een bèta-versie van WhatsApp toont een scherm voor ‘chats met derden’. Dit lijkt een functie te zijn om te voldoen aan de regels van de Europese Digital Markets Act (DMA), die vereisen dat Meta WhatsApp moet openstellen voor andere chatapps.

Dit is de eerste keer dat er een glimp is van de implementatie van de DMA-regels, zoals gemeld door WABetaInfo. Deze regels stellen ook dat end-to-end encryptie intact moet blijven bij communicatie met andere apps. Het is nog niet duidelijk hoe Meta dit precies zal implementeren.

In de interface lijkt het erop dat WhatsApp chats via de eigen app zal scheiden van die met derden, in plaats van ze te integreren in één lijst. Het scherm is op dit moment nog leeg en functioneert nog niet. Er moet ook een mogelijkheid komen om de functie voor het ontvangen van berichten van andere chatapps uit te schakelen.

Meta heeft nog zes maanden om interoperabiliteit met andere chatapps te integreren, volgens de DMA-wetgeving die vorige week door de EU is vastgesteld. Tot nu toe heeft Meta nog niets bekendgemaakt over de precieze implementatie van de EU-regels.