De beste Samsung-smartphones in 2023: Welke kun je het beste kopen?

De beste Samsung-smartphones in 2023: Welke kun je het beste kopen?

Uncategorized

Samsung staat al jarenlang bekend als de grootste Android-smartphonefabrikant ter wereld. Ook in Nederland en België zijn de Samsung-toestellen erg populair. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft in elke prijsklasse een interessante telefoon te koop. Maar welke Samsung-smartphone kun je in 2023 het beste kopen?

Soms is het moeilijk om door het grote aanbod van smartphones heen te kijken. Merken als Samsung, OPPO, OnePlus, Google, Realme en Xiaomi brengen allemaal verschillende smartphones op de markt die soms veel op elkaar lijken, maar toch verschillend zijn. In deze artikelreeks bespreken we daarom van elk merk de beste telefoons. In dit artikel kijken we naar de toestellen van Samsung.

Samsung is bekend vanwege zijn Galaxy-smartphones. Het bedrijf heeft verschillende lijnen, zoals de Galaxy A-lijn (low-end tot midrange), de Galaxy S-lijn (high-end) en de Galaxy F-lijn (foldables). De focus van Samsung ligt voornamelijk op het updatebeleid, AMOLED-panelen, camera’s en gebruikerservaring.

We hebben een aantal Samsung-smartphones voor je geselecteerd die je in 2023 het beste kunt kopen. Hierbij hebben we gekeken naar zowel nieuwe modellen als oudere modellen die nu voor een lagere prijs beschikbaar zijn.

Samsung Galaxy A14 (160 euro)

De Samsung Galaxy A14 is een van de beste smartphones onder de 200 euro. Het toestel heeft een Full HD+ LCD-paneel, een degelijk camera-eiland met groothoeklens, uitgebreide software en een goed updatebeleid. De A14 krijgt maar liefst drie Android-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates. Het nadeel van de Galaxy A14 is dat hij vrij traag is. Als je een iets betere smartphone wilt, kun je voor de Galaxy A34 kiezen.

Samsung Galaxy A34 (269 euro)

De Galaxy A34 biedt veel waar voor zijn geld. Het toestel heeft een prachtig en vloeiend 6,6 inch 120 Hz AMOLED-paneel, een goed uitgebreid camera-eiland met 48MP hoofdcamera, 8MP groothoeklens en 5MP macrocamera, en uitgebreide software met veel functies. Daarnaast krijg je maar liefst vier Android-upgrades en vijf jaar beveiligingsupdates.

Let op: de vermelde prijzen zijn geldig op het moment van publicatie. Samsung-smartphones dalen relatief snel in prijs, dus het kan lonen om even te wachten met de aanschaf van een nieuw model.

Veelgestelde vragen

Welke Samsung-smartphone is de beste in 2023?

In 2023 zijn zowel de Samsung Galaxy A14 als de Galaxy A34 goede keuzes, afhankelijk van je budget en wensen.

Krijgen de Samsung Galaxy A14 en Galaxy A34 regelmatig updates?

Ja, zowel de Galaxy A14 als de Galaxy A34 krijgen regelmatig updates. De A14 krijgt drie Android-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates, terwijl de A34 maar liefst vier Android-upgrades en vijf jaar beveiligingsupdates krijgt.

Wordt de prijs van Samsung-smartphones snel verlaagd?

Ja, Samsung-smartphones dalen relatief snel in prijs. Het kan dus lonen om even te wachten met de aanschaf van een nieuw model, omdat oudere modellen vaak concurreren met de nieuwere modellen in prijs.