Belgisch meesterwerk Baldur’s Gate 3 wint grote awards op Golden Joystick Awards

Belgisch meesterwerk Baldur’s Gate 3 wint grote awards op Golden Joystick Awards

Uncategorized

Het Belgische gameontwikkelingsbedrijf Larian Studios heeft afgelopen weekend tijdens de Golden Joystick Awards een ongekend succes behaald met hun meesterwerk Baldur’s Gate 3. De game wist maar liefst zeven Golden Joysticks in de wacht te slepen, waaronder Best Storytelling, Studio of the Year en natuurlijk Ultimate Game of the Year. Met deze indrukwekkende prestatie heeft Larian Studios een record gevestigd in de geschiedenis van de awards.

Baldur’s Gate 3, een epische role-playing game vol avontuur en intrige, heeft duidelijk nog steeds een enorme fanbase. Dit blijkt uit het feit dat de Golden Joystick Awards worden bepaald op basis van publieksstemmen. De game heeft het publiek weten te betoveren met zijn meeslepende verhaallijn, prachtige visuele vormgeving en meeslepende gameplay.

Naast de overwinning van Baldur’s Gate 3 waren er ook andere opmerkelijke winnaars tijdens de Golden Joystick Awards. Zo werd No Man’s Sky bekroond met de Still Playing Award en ontving Larian Studios de prestigieuze Studio of the Year-onderscheiding. Andere winnaars waren onder andere Cyberpunk 2077: Phantom Liberty voor Best Game Expansion, Sea of Stars voor Best Indie Game en Final Fantasy XVI voor Best Audio.

Met de Golden Joystick Awards wordt niet alleen het talent en de inspanning van de game-ontwikkelaars erkend, maar ook de passie en betrokkenheid van de gaming community. Het is een eerbetoon aan de games die het afgelopen jaar indruk hebben gemaakt en een bijdrage hebben geleverd aan de gaming-industrie.

Baldur’s Gate 3 heeft bewezen dat Belgische game-ontwikkelaars tot de absolute top behoren. Met de zeven Golden Joystick Awards heeft Larian Studios een mijlpaal bereikt en laten zien dat ze de standaard hebben gezet voor het creëren van meeslepende en baanbrekende games.

FAQ:
Q: Wat zijn de Golden Joystick Awards?
A: De Golden Joystick Awards is een jaarlijks evenement waarbij games worden erkend en beloond op basis van publieksstemmen. Het is een van de grootste awardshows in de gaming-industrie.

Q: Welke awards heeft Baldur’s Gate 3 gewonnen?
A: Baldur’s Gate 3 heeft zeven Golden Joysticks gewonnen, waaronder Best Storytelling, Studio of the Year en Ultimate Game of the Year.