Microsoft’s overname van Activision-Blizzard-King: Wat betekent dit voor Blizzard?

Microsoft’s overname van Activision-Blizzard-King: Wat betekent dit voor Blizzard?

Uncategorized

In een recent interview met Bloomberg gaf Mike Ybarra, de President van Blizzard Entertainment, aan dat hij grote verwachtingen heeft van de overname van Activision-Blizzard-King door Microsoft. Hij gelooft dat dit zal leiden tot veel meer creatieve vrijheid voor Blizzard. Ybarra hoopt dat Blizzard weer het ‘oude Blizzard’ zal worden, waar ideeën direct op de werkvloer kunnen worden geaccepteerd, zonder dat deze door vele lagen van de organisatie hoeven te gaan voor goedkeuring. Het personeel van Blizzard heeft ook de hoop dat onder het nieuwe regime het gevoel van autonomie van de studio zal worden hersteld. De mogelijkheid om zelfstandig te werken en ideeën direct te kunnen implementeren, motiveert de teams enorm volgens Ybarra.

Starcraft, een van de meest iconische franchises van Blizzard, wordt ook genoemd in het artikel van Bloomberg. Ybarra gaf aan dat ondanks de overname, het nog steeds zijn bedoeling is om grote teams te hebben die werken aan de bekendste franchises van Blizzard. Echter, hij staat ook open voor minder gebruikelijke projecten, waaronder een mogelijke terugkeer van StarCraft. Onder de vorige CEO, Bobby Kotick, verlieten veel medewerkers van Blizzard die ervaring hadden met de ontwikkeling van real-time strategiegames het bedrijf. Dit geeft aan dat als StarCraft terugkeert, het mogelijk in een ander genre kan zijn dan wat we gewend zijn.

De overname van Activision-Blizzard-King door Microsoft zal naar verwachting grote veranderingen met zich meebrengen voor Blizzard. Met de hoop op meer creatieve vrijheid en het herstel van het gevoel van autonomie, is het mogelijk dat we een geheel nieuw tijdperk voor Blizzard tegemoet gaan. De toekomstige ontwikkelingen, inclusief de mogelijke terugkeer van StarCraft, zullen zeker de aandacht trekken van zowel fans van Blizzard als gamers in het algemeen.

FAQ

Wat zijn de verwachtingen van Blizzard na de overname door Microsoft?

Mike Ybarra, de President van Blizzard Entertainment, verwacht dat de overname zal zorgen voor meer creatieve vrijheid en dat Blizzard weer het ‘oude Blizzard’ zal worden, waar ideeën direct op de werkvloer kunnen worden geaccepteerd.

Kan StarCraft terugkeren na de overname?

Ja, Mike Ybarra heeft aangegeven dat hij openstaat voor minder gangbare projecten, waaronder een mogelijke terugkeer van StarCraft. Als de franchise terugkomt, kan het wel eens in een ander genre zijn dan voorheen.

Wat kunnen we verwachten van Blizzard in de toekomst?

Met de overname van Activision-Blizzard-King door Microsoft kunnen we grote veranderingen verwachten bij Blizzard. Er is hoop op meer creatieve vrijheid en het herstel van autonomie in de studio. Ook worden mogelijke nieuwe projecten, zoals een terugkeer van StarCraft, besproken.