AustralianSuper verandert aanzienlijk zijn belangrijkste aandelenposities

AustralianSuper verandert aanzienlijk zijn belangrijkste aandelenposities

Uncategorized

AustralianSuper, een van ’s werelds grootste pensioenfondsen, heeft in het tweede kwartaal van 2023 significant veranderingen aangebracht in zijn belangrijkste aandelenposities. Het pensioenfonds heeft zijn posities in Apple Inc. en Microsoft Corp. verlaagd, terwijl het zijn belang in Tesla Inc. heeft vergroot en een positie heeft ingenomen in Nvidia Corp.

De beslissing om het belang in Apple te verlagen, komt ondanks een stijging van 49% in de aandelen van het bedrijf in de eerste helft van het jaar. Het kwartaalrapport van Apple toonde gemengde resultaten, waarbij de winstverwachtingen werden overtroffen, maar de omzet teleurstellend was. AustralianSuper besloot zijn belang te verminderen op basis van deze resultaten.

Aan de andere kant heeft het pensioenfonds zijn investering in Tesla vergroot door nog eens 138.573 aandelen te kopen. Ondanks dat Tesla de verwachtingen voor het tweede kwartaal heeft overtroffen, hebben de aandelen te maken gehad met neerwaartse druk vanwege zorgen over de productievooruitzichten van het bedrijf. AustralianSuper blijft echter vertrouwen hebben in de langetermijnvooruitzichten van Tesla.

Naast het aanpassen van zijn posities in Apple en Tesla, heeft AustralianSuper een positie ingenomen in Nvidia door 226.955 aandelen te kopen. De aandelen van Nvidia hebben in de eerste helft van het jaar aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door enthousiasme voor kunstmatige intelligentie.

AustralianSuper heeft ook 1,5 miljoen aandelen in Microsoft verkocht, ook al kende het aandeel van het bedrijf een stijging van 42% in de eerste helft van het jaar. Microsoft wordt momenteel geconfronteerd met onderzoek naar een beveiligingshack en een mededingingsonderzoek in Europa.

Deze veranderingen in aandelenposities weerspiegelen de strategie van AustralianSuper om actief zijn portefeuille te beheren en aanpassingen te maken op basis van marktomstandigheden en de prestaties van individuele bedrijven.