Verbeteringen in Audacity 3.4.2: hotfix release

Verbeteringen in Audacity 3.4.2: hotfix release

Uncategorized

De nieuwste versie van de populaire opensource-audio-editor, Audacity 3.4.2, is nu beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Deze nieuwe release brengt een aantal verbeteringen en bugfixes met zich mee, waardoor gebruikers een nog betere ervaring kunnen verwachten bij het opnemen en bewerken van geluid.

Een van de belangrijkste verbeteringen in Audacity 3.4.2 is de fix voor een crash die optrad bij het openen van projecten met clips van nul lengte. Dit probleem is nu verholpen, waardoor gebruikers zonder problemen kunnen werken met dergelijke projecten.

Daarnaast heeft Audacity nu betere exportmogelijkheden. Bij het exporteren van een bestand wordt nu rekening gehouden met de sample rate van de tracks, en de laatst gebruikte sample rate wordt onthouden. Dit zorgt voor een nauwkeurigere export en bespaart gebruikers tijd bij het handmatig instellen van de sample rate.

Een andere handige verbetering is de nieuwe standaardinstelling voor het plakken van audio. Vanaf nu worden gekopieerde audiofragmenten standaard weer in het audiogedeelte geplakt, in plaats van in de labels. Dit kan naar wens worden gewijzigd in de voorkeursinstellingen.

Naast deze verbeteringen zijn er ook bugfixes doorgevoerd, zoals het oplossen van problemen met clips die verschuiven wanneer er effecten op worden toegepast, het voorkomen van klikken bij het over-dubben van tracks, en het oplossen van crashes bij het gebruik van bepaalde Nyquist-effecten.

Met deze nieuwe versie van Audacity kunnen gebruikers nog nauwkeuriger en probleemloos werken aan hun audio-projecten. Download Audacity 3.4.2 nu en ontdek zelf de verbeteringen!

FAQ

Hoe kan ik Audacity 3.4.2 downloaden?

Je kunt Audacity 3.4.2 downloaden vanaf de officiële website van Audacity: [Audacity](https://www.audacityteam.org/download/). Klik op de downloadlink die overeenkomt met je besturingssysteem (Windows, Linux of macOS) en volg de instructies om de software te installeren.

Welke besturingssystemen worden ondersteund door Audacity 3.4.2?

Audacity 3.4.2 ondersteunt Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows 11, Linux en macOS. Zorg ervoor dat je het besturingssysteem hebt dat compatibel is met Audacity voordat je de software downloadt en installeert.

Wat is de licentie van Audacity 3.4.2?

Audacity 3.4.2 wordt vrijgegeven onder de GPL-licentie (General Public License). Dit betekent dat de software gratis te gebruiken, te wijzigen en te verspreiden is, met inachtneming van de voorwaarden van de licentie. Meer informatie over de GPL-licentie is te vinden op de officiële website van de Free Software Foundation.